• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Debakl šampiona u gradskom derbiju: Zrinjski neprepoznatljiv protiv Veleža - "Primili smo dva pionirska gola"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener "plemića" Krunoslav Rendulić komentarisao ubjedljiv poraz u mostarskom derbiju.

 Velež Zrinjski 3:0 izjava Krunoslava Rendulića Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U pravom smislu riječi Velež se revanširao Zrinjskom pobjedom 3:0 na stadionu "Rođeni".

U derbiju 14. kola "rođeni" su "plemićima" nanijeli poraz identičnim rezultatom kojim je aktuelni šampion u oktobru slavio u prvom krugu prvenstva. Trener Krunoslav Rendulić svjestan je da njegov tim nije bio na željenom nivou-

"Čestitke Veležu na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu nismo odgovorili adekvatno na agresiju, oni su ušli puno čvršće od nas, sa mnogo više energije. U drugom dijelu smo se pribrali, ali počeli smo igrati tek poslije drugog gola. Kada dobijete dva pionirska gola, ne možete ništa drugo nego izgubiti", rekao je Rendulić.

Nije šampion ličio na sebe. Tim sa stadiona "Pod Bijelim brijegom" odigrao je izuzetno loš meč, što je gradski rival i te kako znao da iskoristi.

"Nije bilo prave energije. Utakmice koje su se nagomilale, i ove evropske, ostavile su sigurno traga. Ali, ne želim se vaditi na to. Pokušali smo izmjenama promijeniti ritam i dinamiku utakmice - nismo u tome uspjeli. Drugi gol nas je presjekao, treći takođe - na tom nivou, ne možete praviti takve greške", dodao je trener Zrinjskog.

Bilo je mnogo nefudbalskih stvari na stadionu "Rođeni". Mostarski derbi prekidan je dva puta, jednom zbog sukoba "Ultrasa" sa redarima, zatim zbog spornog transparenta, nakon čega je zamalo izbjegnuta i tragedija.

"Možda je prvi prekid došao u nezgodnom trenutku. Mi smo tada uspostavili igru. Oni su napravili pritisak u prvih 15 minuta, publika ih je ponijela, a taman kad smo mi uzeli loptu, desio se prekid. Nedostajalo je malo agresivnosti. Ne bih rekao da je falilo želje i htijenja, jer ko ne bi hio pobijediti utakmicu, pogotovo ovakvu. Ali, oni su se bolje snašli, bolje odigrali i čestitam im na zasluženoj pobjedi", rekao je nakon meča prvotimac Zrinjskog Tarik Ramić.

Reprezentativnu pauzu Zrinjski nakon poraza od Veleža dočekao je trećoj poziciji, sa bodom zaostatka za drugoplasiranim Sarajevom, a sedam manje od vodećeg Borca.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC