• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podržavao Palestinu, dobio prijetnje smrću, pa otpušten: Holanđanin odlučio da tuži Majnc zbog raskida ugovora!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler El Gazi pokreće sudski postupak protiv Majnca zbog otkaza

 Anvar El Gazi Izvor: Christopher Neundorf/EPA

Holandski fudbaler Anvar El Gazi pokrenuće sudski postupak protiv svog bivšeg kluba Majnca zbog nepravednog otkaza. Majnc je 2. novembra raskinuo ugovor sa El Gazijem poslije brojnih objava na društvenim mrežama koje je fudbaler postavio o sukobu u Gazi.

"Ne vidim nijednu izjavu u posljednjoj objavi koja nije pokrivena slobodom govora", rekao je fudbalerov advokat za Algemajne Cajtung.

Fudbalski klub Majnc saopštio je da je obaviješten o slučaju i da neće dalje komentarisati, pošto se radi o pravnom postupku koji je u toku, prenio je BBC.

BBC je prenio da je imao uvid u niz uvredljivih poruka poslatih 28-godišnjem fudbaleru na društvenim mrežama, koje uključuju i prijetnje smrću njemu i njegovog porodici, kao i da je u njima nazvan "teroristom".

Čini se da neke od uvredljivih poruka potiču sa naloga iz Ujedinjenog Kraljevstva i proslijeđeni su policijskoj Jedinici za fudbal da istraži.

El Gazi je suspendovan 17. oktobra poslije objave u kojoj je objavio poruku podrške Palestincima. Majc je tada saopštio da je fudbaler "zauzeo stav o sukobu na Bliskom istoku na način koji klub ne može da toleriše".

El Gazi se vratio treninzima 30. oktobra rekavši da se iznad svega zalaže za mir.

Majnc je tada naveo da se fudbaler distancirao od te objave poslije razgovora sa upravom, ali je El Gazi rekao da nije odobrio saopštenje kluba o njegovom povratku.

"Ne distanciram se od onoga što sam rekao i zalažem se za čovječanstvo, uvijek sam na strani potlačenih i biću sve dok dišem", rekao je tada fudbaler, sa kojim je Majnc poslije toga raskinuo ugovor.

Stadion u Majncu je dobio ime po jednom od osnivača kluba i prvom predsjedniku Eugenu Salomonu, Jevrejinu kome su nacisti oduzeli klupske funkcije 1933. godine. Salomon je ubijen 1942. godine u Holokaustu.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC