• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotova je karijera koju su upropastili milioni: Kad sam vidio ugovor, rekao sam - J*be mi se što neću da igram, daj pare

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleks Song je svjesno sabotirao svoju karijeru, sve zbog miliona koje mu je Barselona dala da grije klupu.

 Aleks Song završio karijeru Izvor: Ian MacNicol / AFP / Profimedia

Završena je jedna fudbalska karijera koja je mogla da bude mnogo bolja i zvučnija da nije bilo toliko novca! Nekadašnji reprezentativac Kameruna Aleks Song je sa 36 godina završio sa aktivnim bavljenjem fudbalom nakon tri godine provedene u timu Arta Solar iz Džibutija! 

Song je rođen u Kamerunu, ali je kao mladić došao u Francusku, gdje je potpisao za Crvenu zvijezdu, ali onu parisku! U Red Staru iz Pariza je proveo godinu dana, a onda sa 16 otišao u Bastiju, gdje je i debitovao kao senior. Odatle ga je pokupio Arsen Venger i doveo u Arsenal, gdje je nakon pozajmice u Čarltonu postao jedan od glavnih igrača.

Ipak 2012. godine nije mogao da odbije poziv Barselone, iako je znao da će u najboljim godinama morati da sjedi na klupi. Na kraju je odigrao 65 utakmica u četiri godine u Kataloniji, ali mu nikada nije bilo žao zbog toga.

"Održao sam sastanak sa sportskim direktorom Barselone. Jasno mi je rekao da neću igrati previše. J**e mi se što neću igrati. Znao sam da ću da postanem milioner. Kada sam vidio koliko je novca u ugovoru i koliko ću zaraditi, nisam dva puta razmišljao", iskreno je priznao Song jednom prilikom. 

Izvor: Lluis GENE / AFP / Profimedia

Nakon Barselone igrao je dvije godine kao pozajmljen igrač u Vest Hemu, dvije godine je proveo u Rubinu iz Kazanja i Sionu iz Švajcarske, a posljednje tri godine je proveo u Džibutiju. Sada sa 36 ide u penziju vjerovatno kao milioner. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC