• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Sofiji: Protesti navijača Bugarske izrasli u žestok sukob sa policijom (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Hiljade navijača Bugarske na ulicama Sofije - protest prerastao u nasilje.

 Sukob navijača Bugarske i policije Izvor: Fonet/Zsolt Szigetvary/MTI

Hiljade bugarskih navijača su danas na ulicama Sofije protestovale zbog načina na koji se upravlja Fudbalskim savezom Bugarske, a protest je prerastao u nasilje.

Kvalifikaciona utakmica Bugarske i Mađarske za Evropsko prvenstvo sljedeće godine postala je "žrtva" spora Fudbalskog saveza i navijača.

Pogledajte nerede u Sofiji...

Nekoliko minuta prije početka utakmice, u kojoj su Mađari remijem izborili plasman na EURO 2024, navijači su počeli da bacaju pirotehnička sredstva, kamenje i plastične flaše na policiju. Pošto su zapaljene kante za smeće, policija je odgovorila vodenim topovima.

Mediji su javili da je povrijeđeno nekoliko demonstranata.

"Kap koja je prelila čašu" i razgnijevila navijače koji su odavno nezadovoljni, bila je odluka da se večerašnji meč odigra pred praznim tribinama na stadionu u Sofiji oko kojeg je 1.600 policajaca u opremi za razbijanje demonstracija.

Bugarska reprezentacija skoro dvije decenije nije uspjela da se plasira na neki veliki turnir. Navijači su na proteste širom zemlje pozvali poslije posljednja dva ponižavajuća poraza od Albanije i Litvanije u oktobru.

Predsjedniku Saveza Borislavu Mihajlovu i njegovim pomoćnicima koji su na čelu FS već 18 godina, navijači su u 18. minutu svake prvenstvene utakmice prethodnih nedjelja uzvikivali "Ostavka!".

U strahu od nereda, Mihajlov je prošle nedjelje tražio od Evropske fudbalske unije (UEFA) da se utakmica protiv Mađarske igra pred praznim tribinama.

Navijači su odgovorili da je to nečuveno jer u istoriji fudbala ne postoji slučaj da je neki savez sam tražio da domaću utakmicu igra bez navijača.

Ta odluka je izazvala gnijev ne samo među bugarskim navijačima. Državna novinska agencija BTA je javila da su mnogi Mađari koji su imali ulaznice odlučili da putuju u Bugarsku bez obzira da li će im biti dozvoljeno da uđu na stadion. Kako su već planirali put, namjeravali su da se pridruže protestu bugarskih navijača, navodi BTA.

(MONDO/Agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC