• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donatorska predstava GP Jazavac za Naprijed! "Divan način da se spoje pozitivni primjeri iz kulture i sporta!"

Autor Dragan Šutvić

Gradsko pozorište Jazavac odigraće 25. novembra donatorsku predstavu za izgradnju tribine na stadionu Naprijeda.

 fk naprijed pozorište jazavac akcija Izvor: Gradsko pozorište Jazavac

Fudbalski klub Naprijed, lider Druge lige RS Zapad, pokrenuo je prije nekoliko mjeseci akciju prikupljanja sredstava za izgradnju tribine na popularnoj "Barutani".

U ovu akciju uključilo se i Gradsko pozorište Jazavac, koje će 25. novembra, sa početkom u 20.00 časova, odigrati donatorsku predstavu "Ne igraj na Engleze", sa koje će prihod od prodatih ulaznica biti proslijeđen banjalučkom klubu.

Vladimir Rosić, predsjednik FK Naprijed, zahvalio se na konferenciji za novinare "prijateljima i komšijama iz Gradskog pozorišta Jazavac" koji su predložili ideju da odigraju donatorsku predstavu.

"U današnjim teškim vremenima imamo situaciju da je sve manje sluha i podrške za kulturu, sport, umjetnost i ova inicijativa i saradnja je zaista jedan lijep primjer i pokazatelj da umjetnici i sportisti imaju veliku empatiju i društvenu odgovornost. FK Naprijed je u protekle dvije godine jedan pozitivan primjer u gradu da se transparentnim radom, velikim trudom i entuzijazmom mnoge stvari mogu promijeniti na bolje, a sve što radimo je za buduće generacije i naši rezultati i rad to dokazuju. Želio bih napomenuti da smo u našoj dosadašnjoj akciji 'Tvoja akcija, tvoja tribina' prikupili 146 donacija vrijednosti 12.000 KM, a za završetak nove tribine nam je potrebno još nekih 20.000 KM. Na kraju želio bih pozvati sve naše sugrađane da dođu na predstavu 25.11. i na taj način pomognu da svi zajedno kao pojedinci pomognemo u ostvarenju jednog višeg cilja izgradnje nove tribine koja će krasiti stadion Naprijeda na proljeće jer to je nešto što će ostati svim budućim generacijama", rekao je prvi čovjek Naprijeda.

Do saradnje između Naprijeda i GP Jazavac došlo je, inače, na inicijativu glumaca Bojana Kolopića, Senada Milanovića i Aleksandra Runjića, kao i reditelja predstave "Ne igraj na Engleze" Marka Vukosava.

Runjić je istakao da je srećan što je dio ove saradnje, da mu je posebno drago što je u pitanju saradnja sa FK Naprijed te da će glumci sa velikom radošću i u narednom periodu učestvovati u ovakvim akcijama. Ujedno je igračima i upravi FK Naprijed poželio da nakon predstave u Jazavcu proslave i jesenju titulu.

Ljubiša Savanović, organizator Gradskog pozorišta Jazavac, podvukao je da ova ustanova podržava klub koji se, kao i ovo pozorište, nalazi "sa ove strane Vrbasa".

"Drago mi je da u Naprijedu duvaju neki novi vjetrovi i pozdravljam rad nove uprave čije rezultate dobro vidimo kad je u pitanju infrastruktura, ali i rezultati na tabeli. Ovo je divan način da spojimo dva pozitivna primjera iz kulture i sporta i da ne čekamo da se nadležni sjete da je i ovo što mi radimo važno i dragocjeno za naš grad i njegove stanovnike. FK Naprijed je jedan od klubova koji imaju svoju dugu i plemenitu tradiciju, a to je i klub koji danas opet, kao i Jazavac, okuplja veliki broj mladih. Pozivam publiku da dođe na predstavu, ali i sve one koji su u mogućnosti da podrže projekat izgradnje tribine", istakao je Savanović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC