• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SREĆAN ROĐENDAN! Uspravno i ponosno već 72 godine živi Fudbalski klub Naprijed!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Na današnji dan 1951. godine osnovan je banjalučki Naprijed.

 IMG_1079.JPG Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Naprijed danas slavi 72. rođendan. Klub sa Mejdana već više od sedam decenija uspravno i ponosno živi u skladu sa svojim imenom, posljednjih godina niže uspjehe i sve je bliži ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Nakon osvojene titule u Regionalnoj ligi Republike Srpske i plasmana u drugoligaško društvo, Naprijed je trenutno lider Druge lige RS, grupa "Zapad", sa maksimalnih šest bodova u dva uvodna kola i gol-razlikom 10:0, a uspješnu seriju danas od 17 časova pokušaće da nastavi protiv Crnog Vrha.

"Sve je počelo prije 72 godine, daleke 1951. godine tamo preko Vrbasa, u 'Petom kvartu', 'Mejdanu', danas 'Obilićevu'. Na današnji dan 3. septembra, ali davne 1951. godine osnovan je naš Fudbalski klub Naprijed. Mi želimo da osnujemo društvo koje ce ići samo naprijed, pa neka se onda zove - NAPRIJED", rekao je na osnivačkoj skupštini Žarko Sabljić.

"Od tad, pa evo već 72 godine, uspravno i ponosno živi Fudbalski klub Naprijed, koji danas hrabro korača prema naprijed sa nekim novim ljudima na čelu, trenerima, igračima, osobljem, navijačima i mnogobrojnim dječacima u omladinskoj školi ispisuje neke nove stranice istorije kluba. Kao što i sam naziv govori jedini moto ovog kluba je da ide prema Naprijed. Kroz sve uspone i padove, FK Naprijed ostaje čvrst i posvećen svojoj svrsi postojanja - da inspiriše i okupi mlade ljude oko najvažnije sporedne stvari na svijetu. Naša priča je priča o zajedništvu strasti i ponosu, i trajaće još mnogo godina kako bi se ispisivala nova poglavlja u istoriji našeg 'malog a velikog kluba'", poručili su iz Naprijeda.

SREĆAN ROĐENDAN!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC