• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi objekat za ponos, novi trener za titulu: U Naprijedu ambiciozno krenuli u skladu s imenom - NAPRIJED! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Banjalučki Naprijed predstavio novog trenera i pojačanja, te najavio visoke ambicije za narednu polusezonu. Objekat sa sjajnim klupskim prostorijama završen, omogućiće mnogo bolje uslove "crveno-plavim" sa Mejdana.

 FK Naprijed predstavio novog trenera i novoizgrađeni objekat Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Naprijed okrenuo je novu stranicu klupske istorije.

Prvi put nakon 71 godine postojanja, klub s Mejdana dobio je klupske prostorije. Moderan, multifunkcionalan objekat "nikao" je u rekordnom roku od pet mjeseci, tako da će "crveno-plavi" ubuduće imati sjajne uslove za rad.

Uprava na čelu sa predsjednikom Vladimirom Rosićem odradila je sjajan posao u proteklih nešto više od godinu dana i klub je u pravom smislu krenuo u skladu sa svojim imenom - naprijed.

"Kada se vratimo unazad 14 mjeseci koliko sam na čelu Naprijeda kao predsjednik, zaista sam ponosan na mnoge pozitivne stvari koje su se dešavale u proteklom periodu. Na samom početku imali smo viziju i željeli da Naprijed bude jedna pozitivna sredina, u kojoj će stasavati budućnost Grada Banjaluke i Republike Srpske. Ta priča se polako ostvaruje. Data obećanja na početku nisu bila samo obećanja", poručio je Rosić današnjoj konferenciji za medije, koje je FK Naprijed organizovao kako bi predstavio sve ono što se dešavalo u proteklom periodu.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

A toga je bilo zaista mnogo.

"U proteklih pet mjeseci Uprava kluba uložila je mnogo truda i rada da bismo danas, nakon 71 godine postojanja FK Naprijed dobio moderan, multifunkcionalan objekat sa novim prostorijama, koji će ostati ovom klubu i gradu i svim budućim generacijama. Ponosan sam što smo uspjeli ovo da uradimo u zaista kratkom vremenskom roku."

Sve je krenulo prošle godine, tačnije 26. avgusta, kada su srušene stare prostorije.

"Srušili smo stare prostorije, odnosno baraku koja je bila stara više od pet decenija, neuslovna i zbog toga je Naprijed protekle tri godine igrao isključivo kao gost. Potucali smo se po raznim terenima, gdje su nam naši sportski prijatelji sa područja Banjaluke izlazili u susret. Nakon tačno pet mjeseci i pet dana, imamo nov objekat, kojim može da se ponosi klub i svi njegovi članovi. Zahvalio bih se i mojim kolegama iz Upravnog odbora, Gradu Banjaluci, koji su nam izašli u susret i pomogli da ovo dovedemo do kraja. Bilo je i pomoći institucija sa republičkog nivoa, kao i veliki broj pojedinaca i privrednih subjekata koji su prepoznali ovu našu želju, entuzijazam i energiju", rekao je prvi čovjek kluba s Mejdana.

O samim ambicijama kluba dovoljno govori i angažman mladog, ali veoma ambicioznog stručnjaka Nebojše Anđelića, koji će u nastavku sezone sjediti na klupi Naprijeda.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki klub jesen je završio na trećem mjestu sa 26 bodova, dva manje od drugoplasiranog Plamena iz Donjeg Vodičeva, a tri od lidera Lijevča iz Nove Topole.

"Počastvovan sam što smo uspjeli dogovoriti saradnju sa gospodinom Nebojšom Anđelićem. Riječ je o mladom i veoma ambicioznom stručnjaku. Dijelimo istu viziju. Naprijed je uvijek bio klub u kojem su stasavali mladi fudbaleri, to je zdrava sredina za njihovu afirmaciju, a Anđelić je poznat po svom kvalitetnom radu sa omladinskim kategorijama. Mislim da smo s njim dobili novu energiju. Zaista je posvećen svom poslu i smatram da ćemo u drugoj polusezoni biti mnogo kvalitetniji. Želimo istaći kandidaturu i naše ambicije su prvo mjesto. Uz sve ovo što smo napravili i novog šefa stručnog štaba, kao i pojačanja, smatramo da Naprijed zaslužuje mjesto u višem rangu", zaključio je Rosić, zahvalivši se prethodnom stručnom štabu na angažmanu i svemu štu su učinili za FK Naprijed.

NOVI TRENER

Novi šef stručnog štaba Nebojša Anđelić do sada je radio u Karanovcu, BSK-u i Krupi.

"Zvijezde vodilje su mi uvijek bili klubovi sa ambicijama. U skladu sa tim smo došli i do ove ideje, a ja se zahvaljujem Upravnom odboru Naprijeda na povjerenju. Pokušaću maksimalnom angažovanošću da im to vratim, kako na terenu, tako i van njega. Smatram da je FK Naprijed dobio mnogo sa ovim Upravnim odborom i da ima lijepu budućnost", rekao je Anđelić na predstavljanju.

Kako je istakao, želja mu je da sa Naprijedom napravi velike stvari, a možda i ostvari san i nastupi kao trener u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Kroz svoju skromnu karijeru, prošao sam sve lige osim Prve lige Republike Srpske. Imam želju da u toj ligi zaigram sa Naprijedom. Prošao sam od četvrte do druge lige sve sa Karanovcem i BSK-om, a sa Krupom sam kao pomoćnik izborio opstanak kada je to bilo veoma teško. Dvije godine sam bio pomoćnik u juniorskoj Premijer ligi BiH sa gospodinom Nenadom Stedenom, kojem želim sreću u nastavku sezone i poručujem mu da se ne ljuti što sam ga napustio", kroz smijeh je poručio Anđelić.

SINIŠA RADOJA NAJZVUČNIJE POJAČANJE

"Na spisku imamo 27 igrača, a tu je i šest-sedam novih imena. Izdvojio bih Sinišu Radoju, koji je najzvučnije pojačanje našeg kluba. U dogovoru smo sa još jednim zvučnim pojačanjem, premijerligaškom igraču, sa kojim treba da riješimo papirologiju. Tu su još golman Dobrijević, Dakić, Miladinović, Vasiljević, Šupić, tako da mislim da smo formirali respektabilan tim", rekao je novi trener Nebojša Anđelić.

Jasno mu je da ga na proljeće očekuje ozbiljan zadatak jer neće biti nimalo lako završiti sezonu ispred svih i ostvariti plasman u viši rang.

"Kao što je predsjednik rekao, pred nas je stavljen jasan cilj - Druga liga 'Zapad'. Smatram da to Naprijed zaslužuje. Grad treba da ima ovakav klub. Mi ćemo maksimalno biti posvećeni svakom treningu i utakmici, ja kao trener i Milan Bijelić koji će raditi kao moj pomoćnik. Hoće li to biti dovoljno? Podvući ćemo crtu u junu i iskreno se nadam pozitivnom ishodu. Da će nam biti lako - sigurno neće. Svi ostali klubovi se bore, ali mi hoćemo da idemo naprijed, kao što je i naziv kluba", naglasio je Anđelić.

SARADNJA SA CRVENOM ZVEZDOM

Rosić je istakao da je dogovorena saradnja sa beogradskom Crvenom zvezdom. Srpski velikan s "Marakane" prepoznao je pozitivnu priču u Banjaluci, pa je na obostrano zadovoljstvo ostvaren kontakt.

"Jedan od prioriteta kluba u narednom periodu je omladinska škola. Ponosan sam kad kažem da je jedan velikan kao što je Crvena zvezda prepoznala ova dešavanja. Uspostavili smo kontakt s njima i razovarali, te dogovorili saradnju dva kluba, odnosno naših omladinskih škola. U narednom periodu potpisaćemo ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji."

DANI OTVORENIH VRATA

Sve više pažnje Naprijed usmjerava ka omladinskim selekcijama, koje su budućnost ne samo kluba, nego i cijele Banjaluke.

"U narednom periodu fokus će biti na 'Danima otvorenih vrata', manifestacije koja je prošle godine održava prvi put. Okupili smo tada 250 mališana iz našeg grada, iz šest vrtića i četiri osnovne škole. Mi smo jedini klub sa desne strane Vrbasa, u dijelu grada u kojem gravitira više od 50.000 stanovnika. S te strane smatramo da je bitno da našoj djeci omogućimo kvalitetniju infrastrukturu", kaže Rosić.

MEMORIJAL "DUŠKO OŽEGOVIĆ"

I ove godine biće održan traficionalni memorijalni turni "Duško Ožegović" za pionire.

"Međunarodni pionirski turnin 'Duško Ožegović', koji naš klub organizuje dugi niz godina, biće održan u junu ili julu. U omladinskoj školi imamo osam trenera i više od 180 dječaka uzrasta od šest do 16 godina. To je veliki uspjeh, jer smo u godinu dana sa 70 dječaka došli na 180. Siguran sam da će se taj broj povećavati u budućnosti", naglasio je Rosić, istakavši da je u planu izgradnja zatvorenog balona, koji će služiti za treninge.

Naprijed će tokom pripremnog perioda narednog vikenda odigrati prijateljski meč sa Slobodom u Mrkonjić Gradu, za 18. februar zakazan je još jedan duel sa prvoligašem Srpske, Ljubićem u Prnjavoru, dok će 25. februara igrati sa Goricom iz Šipova.

U planu je još jedan kontrolni susret, a protivnik će biti određen naknadno.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC