• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPEKTAKL U BANJALUCI - NAPRIJED ŠAMPION! Drugoligaški fudbal sljedeće sezone na Mejdanu! (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri banjalučkog Naprijeda osvojili su šampionsku titulu u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad, te će od naredne sezone nastupati u višem rangu takmičenja - Drugoj ligi RS, grupa Zapad.

 Naprijed šampion Regionalne lige RS Zapad Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Ubjedljivom pobjedom protiv Mladosti iz Kotor Varoša 3:0 (3:0), fudbaleri banjalučkog Naprijeda osvojili su šampionsku titulu u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad, te će od naredne sezone nastupati u višem rangu takmičenja - Drugoj ligi RS, grupa Zapad.

Sve je bilo riješeno u uvodnih 15-ak minuta meča, kada su izabranici Nebojše Anđelića postigli tri gola. Dvostruki strijelac bio je Stefan Savić (u 2. i 14. minutu), dok je mrežu gostiju pogodio i Ivan Gojić (6. minut). Ekipi iz banjalučkog naselja Obilićevo (Mejdan) bio je dovoljan i bod da matematički dođe do trofeja, ali dileme u današnjem meču posljednjeg, 26. kola, nije bilo - "crveno-plavi" željeli su kompletan plijen, kako bi obradovali svoju vjernu publiku.

Navijači Naprijeda znali su da proslave pobjedu i promociju u drugoligaško društvo. Dimnim bombama i bakljama napravili su veličanstvenu atmosferu, koja dugo nije viđena na Mejdanu.

Nema sumnje da će se slaviti duboko u noć, ali i u narednim danima. A već za nekoliko dana kovaće se planovi za narednu sezonu, jer prema najavama ambicioznog predsjednika Vladimira Rosića, krajnji cilj nije Druga, nego Prva liga Republike Srpske! Koliko se u Naprijedu radi ozbiljno, govori i podatak o nedanvno uspostavljenoj tehničko-poslovnoj saradnji sa beogradskim velikanom, Crvenom zvezdom.

Podsjetimo, Naprijed je na polusezoni bio na trećem mjestu, iza Lijevča i Plamena, ali je dolaskom Anđelića krenuo potpuni zaokret, preuzeo je banjalučki tim lidersku poziciju i nije je ispustio do posljednjeg meča sezone.

Podsjetite se velelepnog objekta koji je Naprijed dobio tokom ove, više nego uspješne, sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Doomax

Jeste, lako je uzeti titulu kad se završi priča sa Savezom i sudijama, pa se premiraju klubovi koji igraju protiv najvećeg rivala, a sapliće taj rival kao i svi drugi rivali koji igraju protiv tebe (od strane sudija i Saveza). Samo treba spomenuti Kozarušu i Saničane i šta se tu dešavalo. To ko će da bude šampion se znalo još prošle godine. Prvenstvo je samo jedna velika predstava.

Boli

@Doomax 7:2

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC