• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čekanje se isplatilo - POSLIJE 10 GODINA NAPRIJED U DRUGOJ LIGI RS: Titula plod velikog truda, rada, ulaganja!

Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Banjalučani se poslije punih deset godina vraćaju u drugoligaško društvo Republike Srpske.

 Naprijed šampion Druge lige RS, izjave trenera i predsjednika Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Slavi Naprijed, slavi Mejdan, slavi Banjaluka.

Poslije punih deset godina, Naprijed će zaigrati u drugoligaškom društvu Republike Srpske. Današnjom pobjedom protiv Mladosti iz Kotor Varoša (3:0) "crveno-plavi" osvojili su titulu u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad, te na pravi način okončali sezonu u kojoj je cilj bio plasman u viši rang.

Imao je Naprijed zaostatak na polusezoni, angažovan je mladi, ali ambiciozno stručnjak Nebojša Anđelić, koji je uspio da ostvari zacrtano - uvede Naprijed u Drugu ligu RS, gdje je posljednji put nastupao u sezoni 2013/14.

"Imali smo cilj. Na polusezoni smo 'kaskali'. Imali smo zaostatak od tri boda, kasnije smo izgubili još dva, ali vjerovali smo u sebe, u svoj rad, u ove momke... Odigrati 13 utakmica, pobijedili na 12 utakmica uz samo jedan remi - podatak da je samo Krupa imala 13 pobjeda zaredom, a mi i Zrinjski po 11, pokazuje kako smo igrali", rekao je zadovoljni Anđelić u izjavi za MONDO.

Titula je samo prvi u nizu postavljenih ciljeva.

STEFAN SAVIĆ

Dvostruki strijelac na posljednjem meču sezone Stefan Savić uvjeren je da će "crveno-plavi" iz dana u dan biti sve jači. "Vraćamo Naprijedu stari sjaj, mislim da smo na pravom putu. Sve je bilo onako kako smo zamislili. Dominirali smo. Hvala Naprijedu, hvala Zlotvorima, hvala cijelom Mejdanu. Nadam se da ćemo biti još bolji i jači", poručio je nekadašnji fudbaler Borca i Krupe.

"To pokazuje da Naprijed ide naprijed. Presrećni smo. Čestitam momcima, zahvaljujem se upravi, koja je bila maksimalno korektna i obezbijedila nam sve moguće uslove, ali i navijačima koji su nas bodrili svaku utakmicu, posebno Zlotvorima. Naprijed je gradski klub, koji ima tradiciju i mislim da ćemo u Drugoj ligi RS igrati zapaženu ulogu. U naletu smo, idemo dalje", rekao je trener Naprijeda, koji je svakako među najzaslužnijim što se Naprijed nakon pune decenije vraća među drugoligaše.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

I te kako zaslužan je i predsjednik kluba Vladimir Rosić. Za kratko vrijeme uspio je, zajedno sa ostalim članovima Uprave, da stabiliše klub, unaprijedi ga na svim segmentima i stvori kolektiv za respekt.

"Ponosan sam što sam na čelu ovakvog kluba, sa tradicijom dugom 71 godinu. Kada sam došao prije dvije godine, rekao sam da ćemo Naprijedu vratiti stari sjaj. Evo, današnji dan to povrđuje. Nakon deset godina ušli smo u viši rang. Naprijed to svakako zaslužuje - uradili smo mnogo toga na polju infrastrukture, jačanja omladinske škole, radu sa djecom, što je po meni jedan od najvećih uspjeha. Danas imamo više od 200 mališana u omladinskoj školi. Na kraju rezultat prvog tima došao je kao plod velikog truda, rada, ulaganja..."

Ističe da je izuzetno srećan zbog svega što se dešavalo u i oko Naprijeda u posljednje vrijeme.

"Želio bih da se zahvalim svim dobrim ljudima koji su prepoznali našu viziju, energiju, koji su nam pomogli na bilo koji način. Zatekli smo tešku situaciju, od ekipe koja je bila na lošoj poziciji, do očajne infrastrukture. Baraka je bila stara 60 godina, a sada tu imamo novi multifinkcionalni objekat, koji smo uspjeli završiti nakon pet mjeseci. On će ostati da služi ovom klubu i gradu", naglašava Rosić.

Svakako da apetiti rastu, pa se u banjalučkom klubu neće zadovoljiti samo plasmanom među drugoligaše.

"Zaista sam ponosan, ali svakako da Naprijed neće na ovom stati. Ono što već sada planiramo je da naše ambicije rastu, da Naprijed bude ozbiljan klub u Drugoj ligi Republike Srpske. Planiramo i da dodatno jačamo omladinsku školu. Imamo tu i saradnju sa Crvenom zvezdom, sa kojoj smo potpisali ugovor. Oni će nam biti gosti u julu i avgustu. Zaista je mnogo aktivnosti pred nama."

Imao je i posebnu poruku za kraj.

"Želim na kraju da se posebno zahvalim navijačima, svim građanima koji su ovdje svakodnevno prolazili, na svoj način pomogli koliko je ko mogao. Danas veliki broj publike pokazao je da radimo pravu stvar", zaključio je prvi čovjek Naprijeda.

Poznata mejdanska parola "Ma igraj Naprijede" u potpunosti je ostvarena na zelenom terenu. Nakon furiozne polusezone, Naprijed je iza sebe ostavio Plamen iz Donjeg Vodičeva, te Lijevče iz Nove Topole, koje je na polusezoni bilo lider, ali nije uspjelo sa Banjalučanima da isprati trku za šampionsku titulu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC