• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka i Šaćiri izbacili "svoje" i otišli na EURO! Navijači sa Kosova donijeli transparent za njih dvojicu (FOTO)

Reprezentacija Švajcarske kvalifikovala se za Evropsko prvenstvo osvojivši bod u meču protiv "Kosova".

 Švajcarska Kosovo kvalifikacije transparent Izvor: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Reprezentacija Švajcarske kvalifikovala se za EURO 2024 jer je osvojila dovoljan bod protiv reprezentacije samoproglašenog "Kosova" u remiju 1:1 na Sent Jakob Parku u Bazelu. Kapiten domaćih Granit Džaka i njegov saigrač Đerdan Šaćiri bili su u prvom planu u duelu protiv ekipe koju čine Albanci sa Kosova i Metohije, odakle njih dvojica vode porijeklo ili su i rođeni u Srbiji, poput Šaćirija.

"Nikad niste zaboravili krv svoje zemlje. Kosovo vas ne zaboravlja i ponosno je na vas", istakli su navijači "Kosova" transparent upućen Šaćiriju i Džaki, koji su se isticali na velikim takmičenjima u mečevima protiv Srbije - i golovima i provokacijama.

"Kosovo" je uspjel da izjednači i ponovo ostane neporažena protiv Švajcara, jer je Muhamed Hiseni dao loptu zatresavši mrežu tako što je najprije pogodio stativu. Iako u dva meča u ovim kvalifikacijama "Kosovo" nije izgubilo od Švajcarske, a uz to odigralo i neriješeno u utakmici protiv Rumunije (0:0), dvije pobjede i pet remija nisu bile dovoljne za uspjeh.

Švajcarska će treći put uzastopno na Evropsko prvenstvo, a peti put od šest takmičenja u ovom vijeku. Na prošlom Evropskom prvenstvu, 2021, Švajcarci su napravili najveći rezultat i ušli u četvrtfinale, u kojem su izgubili od Španije. S obzirom na to da se Srbija tradicionalno sreće sa Švajcarskom na svjetskim prvenstvima, u subotu sljedeće nedjelje na žrijebu mogli bismo da saznamo da li će "orlovi" opet sa Švajcarcima - naravno, pod uslovom da Srbija izbori plasman na EURO osvajanjem bar boda protiv Bugarske u nedjelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC