• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI ČEKALI DA VIDE ŠTA ĆE DŽAKA DA URADI U NOVOM SADU: Himnu nije pjevao, a čega se to Švajcarska plašila? (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Mediji u Švajcarskoj su nedjeljama unazad pisali o strahu od dolaska u Srbiju zbog provokacija srpskih navijača (kojima nije ni dozvoljen ulazak na utakmicu). To se pokazalo kao neopravdano...

 Granit Džaka u Srbiji Izvor: TV Arena sport/screenshot

UEFA je odlučila da Bjelorusija svoje "domaće" utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igra u Novom Sadu, a to je značilo da će Švajcarska prvi put poslije Svjetskog prvenstva u Kataru doći na "Karađorđe". Prethodnih dana bilo je mnogo natpisa u tamošnjoj štampi da će Švajcarci imati problema u Srbiji, plašili su se i samog dočeka na aerodromu, a onda su se gotovo razočarali što niko više ne obraća pažnju na provokatora Granita Džaku koji je danas izveo svoju ekipu na teren najvećeg novosadskog stadiona. 

Spustio je glavu, pa ušetao na "Karađorđe", a potom se pomolio i poslušao himnu svoje reprezentacije, a kao i svaki put - ni danas nije pjevao, vjerovatno što je ne "oseća svojom". Ipak, Švajcarci su mu previše puta progledali kroz prste zbog provokacija na mečevima protiv Srbije i teško je očekivati da bi smio da ponovi incidente iz Rusije i Katara.

Na tribinama "Karađorđa" nema navijača, pošto UEFA ne dozvoljava podršku na susretima koje igra Bjelorusija na neutralnom terenu, dok čak ni na obližnjem tržnom centru nema publike koja je zainteresovana za ovaj meč. Bilo da ga gleda ili da uputi neku riječ ili transparent Granitu Džaki, što dovoljno govori o tome da je zabrinutost švajcarskih medija bila potpuno neopravdana, zbog čega se pričalo i da možda kapiten tima neće putovati u Srbiju.

Što se tiče Džerdana Šaćirija, nije pozvan zbog povrede, dok nema ni Ardona Jašarija čiji je dres Granit Džaka pokazao nakon meča protiv Srbije u Dohi, Inače, Švajcarci od 29. minuta vode sa 0:3, a sva tri gola postigao je fudbaler Lugana Renato Stefen.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC