• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka i Šaćiri ne smiju u Srbiju!? Digla se bura zbog dolaska u Novi Sad - "Srbi će ih provocirati!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

U Švajcarskoj je glavna tema i dalje dolazak reprezentacije u Novi Sad na meč protiv Bjelorusije.

 Grant Džaka i Đerdan Šaćiri ne smiju u Srbiju Izvor: Profimedia/Mustafa Yalcin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Fudbalska reprezentacija Švajcarske gostovaće u Novom Sadu i igrati meč protiv Bjelorusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. To je odluka UEFA zbog podrške Bjelorusiji u ratu Rusije protiv Ukrajine, tako da je odlučeno da se igra na "neutralnom terenu" u Srbiji, kao što je to bio slučaj i u prethodnom ciklusu Lige nacija kada su na "Karađorđu" dočekivali Azerbejdžan, Slovačku i Kazahstan.

Za to u Bjelorusiju mnogo ne haju, ali je i te kako zabrinulo mnoge u Švajcarskoj. Zbog rivalstva Srbije i Švajcarske, koje se prije svega ogleda u provokacijama njihovih fudbalera porijeklom iz Albanije ili Kosova i Metohije, postoji bojazan kako će biti dočekani u Novom Sadu, iako neće biti navijača na tribinama.

Tako je pomoćni urednik švajcarskog "Blika" Andreas Boni poručio da je odluka UEFA "skandalozna" i savjetovao je Fudbalskom savezu Švajcarske da na gostovanje u Srbiju ne povede Granita Džaku i Džerdana Šaćirija, pošto smatra da bi navijači mogli da ih "provociraju već na aerodromu", odnosno da bi ih Srbi probudili u toku noći, misleći pritom na staru "navijačku foru" sa vatrometom ispred hotela.

"Ja bih pažljivo razmislio o tome koji bi tim odletio u Srbiju. Morate dvaput promisliti o ostavljanju Džake, Šaćirija i Jašarija kod kuće. Možemo da pobijedimo Bjelorusiju i bez njih u sastavu. Ne treba da izlažemo tu grupu igrača nepotrebnom riziku. Sa druge strane, morate da se zapitate da li će UEFA u naredne četiri nedjelje do utakmice možda pronaći i neko drugačije rješenje", poručio je Andreas Boni u svom redovnom komentaru za najčitaniji dnevni list u Švajcarskoj koji se inače često bavi temom "Džaka i Šaćiri".

Tako su poslije sramotnih provokacija Granita Džake nakon meča sa Srbijom i kritikovali švajcarskog reprezentativca koga UEFA na kraju čak nije ni kaznila zbog dresa "Jašari" koji je sasvim jasno bio posvećen lideru OVK.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC