• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka pustio gol "Kosovu", pa nastao haos! Javno kritikovao selektora, bura u Švajcarskoj! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Granit Džaka nije se ponio kao kapiten prethodnih dana pošto je prvo neodgovorno igrao protiv reprezentacije "Kosova", a onda je kritikovao i selektora.

 granit džaka pustio gol kosovu  Izvor: Profimedia/Adil Benayache/SIPA

Fudbalska reprezentacija tzv. Kosova uspjela je da remizira protiv favorizovane Švajcarske golom Vedata Murićija u 94. minutu meča u Prištini za 2:2, nakon čega se situacija u grupi "I" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zakomplikovala. Ne samo zbog izgubljena dva boda koja nikako ne odgovara Švajcarcima, nego i zbog poljuljanih odnosa unutar tima o kojima već 48 sati pišu svi tamošnji mediji.

Razlog je kapiten tima Granit Džaka koji je neodgovorno odigrao završnicu utakmice i praktično je "pustio" fudbalere "Kosova" da postignu gol za izjednačenje. Dobro je poznato kakve veze Džaka ima sa "Kosovom" i zato su posebno iznervirani zbog njegovog nemara, još jednog u reprezentaciji Švajcarske, koji kruži društvenim mrežama. Pogledajte:


Međutim, nije se samo na tome zaustavio pošto je Granit Džaka javno kritikovao i selektora Murata Jakina, što je podiglo pitanje odnosa u reprezentaciji. Džaka je kazao da postoje problemi na treninzima, čak se spekulisalo i o njihovom sukobu, da bi potom švajcarski tabloid "Blik" u više tekstove "provukao" da kapiten ne može tako da se ponaša i da Jakin na taj način gubi krvavo stečeni autoritet.

Iako je selektor Švajcarske pokušao da smiri situaciju, mnogi nisu uvjereni da problematični Džaka može da se smiri, pošto mu ovo nije prvi put da bude u prvom planu zbog nefudbalskih stvari: "Imali smo otvoren i iskren razgovor, nije bilo pametno od njega da javno kritikuje ili predlaže kako treba da igramo, što sam mu rekao. Lično, ne vidim to kao kritiku, više kao stimulaciju celom timu. Granit želi da bude uključen više tokom nedjelje kada treniramo i to je u redu. Poslije 45 minuta razgovora dogovorili smo da se koncentrišemo na sljedeći izazov", objasnio je Jakin.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC