• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka dobio posljednje upozorenje! Javio se bivši fudbaler: "Ovdje moraš da budeš Švajcarac, a ne Albanac"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Granit Džaka našao se na udaru bivšeg reprezentativca Švajcarske.

 Granit Džaka dobio upozorenje od bivšeg reprezentativca Švajcarske Izvor: Profimedia

Granit Džaka dobio je upozorenje, mora da prestane sa provokativnim ponašanjem inače gubi kapitensku traku. To su riječi bivšeg reprezentativca Švajarske Kubilaja Turkilmaza (56). On je za nacionalni tim odigrao 64 meča, dao je 34 gola i imao je šta da kaže fudbaleru Arsenala.

U kolumni koju je napisao za tamošnji "Blik" obratio se upravo Granitu. "Džaka je kapiten, da li treba da ostane? E, to je već neko drugo pitanje. Sa strane mentaliteta i onoga što donosi, velikog samopouzdanja, da, treba. Međutim, bilo je toliko problema i incidenata koje je pravio prethodnih godina i to nije dostojno ponašanja kapitena reprezentacije. Previše je nepredvidljiv i zato bi ga trebalo smijeniti", počeo je Kubilaj.

Zatim se prisjetio provokacija i sramotnog ponašanja i njega i Đerdana Šaćirija. "U momentima velikog slavlja i euforije da pokazuješ svoje korijene iz Albanije i sa Kosova, to ne smije da se desi. To je uradio na Mundijalu 2018. godine, pa opet u Kataru. Kada postaneš član reprezentacije onda si 100 odsto Švajcarac, ne smije da postoji ni jedan procenat nečeg drugog. Tako je bilo sa mnom i tako treba da bude sa svim igračima."

Nada se da se to više neće ponavljati, u suprotnom..."Nadam se da je direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami razgovarao sa njim i da mu je objasnio neke stvari. Sada je prekasno za reakciju. Zbog toga Granit mora da zna jednu stvar, ako se tako nešto ponovi, izgubiće kapitensku traku", poručio je Turkilimaz, bivši napadač koji ima porijeklo iz Turske.

Inače, Džaka je nedavno sa nacionalnim timom bio u Novom Sadu i tamo je igrao protiv Bjelorusije, a pomno se pratio svaki njegov potez. Posebno zbog sramotnih dešavanja iz Katara kada je provocirao sa dresom "Jašari".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC