• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Ugrinić odbio Srbiju - igraće za Švajcarsku!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaler Filip Ugrinić odlučio je da obuče dres nacionalnog tima Švajcarske.

 filip ugrinić odbio srbiju igraće za švajcarsku Izvor: Daniela Porcelli / Zuma Press / Profimedia

Filip Ugrinić je donio odluku da odbije poziv iz Srbije i umjesto toga igra za fudbalsku reprezentaciju Švajcarske, prema saznanjima Kurira. Čelnici FSS iskazali su interesovanje za Filipa Ugrinića, stupivši u kontakt s njim i njegovom porodicom prethodnih nekoliko mjeseci. Ponuđeno mu je da debituje za Srbiju protiv Belgije 15. novembra u prijateljskom susretu, s mogućnošću da se uključi u tim za meč protiv Bugarske, te eventualno za Evropsko prvenstvo, ukoliko Srbija izbori plasman u Njemačku.

Nakon nekoliko nedjelja razmišljanja, Filip je kontaktirao direktora reprezentacije, Stevana Stojanovića, i selektora, Dragana Stojkovića Piksija, kako bi ih obavijestio da se odlučio za Švajcarsku. Ugrinić je izrazio da je očekivao raniji poziv iz Srbije, što ga je navelo da prihvati ponudu Švajcarske. Tako će se, umjesto da nastupa sa Dušanom Tadićem, Aleksandrom Mitrovićem, Lazarom Samardžićem i Dušanom Vlahovićem, pridružiti Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju, fudbalerima koji su igrajući za Švajcarsku često prozival Srbiju i Srbe.

Srbija je imala veliku konkurenciju za Filipa Ugrinića, jer su i Švajcarci istovremeno uložili napore da ga dovedu u svoje redove. Treba napomenuti da je ovaj vezni fudbaler Jang Bojsa prošao kroz mlađe selekcije Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen, a sa njihovim fudbalskim čelnicima obavio je razgovore poslije kojih je donio odluku.

Bili su svjesni da je Ugrinić izrazio želju da igra za "Orlove" nakon utakmice između Crvene zvezde i Jang Bojsa, i da je vagao između ponuda Švajcarske i Srbije. Stoga su se putem kluba, agenta i švajcarskog fudbalskog saveza trudili da ga zadrže u svojim redovima. Iako je Filip Ugrinić u septembru i oktobru oklijevao s pozivom Švajcaraca i izbjegavao ga, izgleda da je na kraju donio odluku koja se nije svidjela srpskoj reprezentaciji.

Selektor Dragan Stojković Piksi i direktor nacionalnog A tima Srbije Stevan Stojanović su saslušali Filipa Ugrinića i poželjeli mu sreću u njegovom izboru. Ugrinić, koji ima 24 godine mogao bi debitovati za A tim Švajcarske u novembarskim kvalifikacijama, s obzirom na gotovo siguran poziv selektora Murata Jakina.

Rukovodstvo reprezentacije Srbije ne planira stati u svojim nastojanjima da privuče fudbalere iz inostranstva sa srpskim korijenom. Takođe, Darian Maleš, saigrač Filipa Ugrinića iz Jang Bojsa, trenutno je skloniji odluci da igra za Švajcarsku. Posebno privlačan talent za Srbiju je Aleksandar Pavlović iz Bajerna, koji ima samo 19 godina i nedavno je debitovao za Bajern u pobjedi nad Darmštatom (8:0). Igra na poziciji defanzivnog veznog, odlikuje se izraženim motoričkim sposobnostima, jakim udarcem i smirenošću s loptom. Rođen je u Minhenu i nedavno je produžio ugovor s Bajernom do 2027. Pored njemačkog državljanstva, koje je stekao prije dvije godine, takođe posjeduje i srpsko državljanstvo.

Selektor Dragan Stojković Piksi i direktor A tima Srbije Stevan Stojanović su postigli uspjeh dolaskomLazara Samardžića u nacionalni tim, umjesto Njemačke, čime je jedan od najvećih talenata postao ključni igrač u srpskom timu u narednoj deceniji. Mihailo Stevanović, vezni fudbaler Sankt Galena iz Švajcarske, takođe je odlučio da nastupa za mladu reprezentaciju Srbije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC