• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Engleski novinari bi Srbiju za rivala, a da izbjegnu Hrvate na EURO 2024

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Engleski novinari prognozirali su da bi grupa sa Srbijom bila najpovoljnija za njihovu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

 Engleski novinari bi Srbiju za rivala, a da izbjegnu Hrvate na EURO 2024 Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u četvrtom šeširu (čitaj najslabijem) na žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. Razlog je remi (2:2) sa Bugarskom u posljednjem kolu kvalifikacija, koji su proslavili jer je poslije 24 godine donio plasman na kontinentalni turnir, ali bi to i te kako moglo da ih košta kada se budu izvlačile kuglice u Hamburgu 2. decembra.

Istina, postoji teorija po kojoj bi Srbija zbog "pada" u četvrti šešir mogla da izbjegne Švajcarsku ili Hrvatsku/Italiju, međutim porazno je što ih već svi žele da protivnika. Kada se održavao žrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru, mnogi su se plašili da za rivala dobiju Srbiju, međutim samo godinu dana poslije Mundijala - engleski "Skaj Sports" ističe da bi upravo selekcija Dragana Stojkovića bila protivnik po mjeri.

"Pogledajmo potencijalni žrijeb za Englesku za Evropsko prvenstvo, iako nije sve riješeno oko šešira. Ovako bi izgledao najbolji žrijeb za Englesku, najbolji scenario: Albanija, Slovenija i Srbija. Sa druge strane, najteži žrijeb bio bi da dobijemo Dansku, Holandiju i Hrvatsku", rekao je novinar "Skaj Sportsa" na 11 dana do žrijeba.

Iako je s jedne strane možda dobro što su "orlovi" potcijenjeni i što neće biti prevelike euforije (jer fudbaleri Srbije ubjeđuju da ne igraju dobro zbog pritiska), pomalo je i ružno što su se doveli u situaciju da im se Engleska smije i bira za najslabijeg rivala iz četvrog šešira. Nije to samo zbog konkurencije, nego i zbog toga što su zapravo ostavili slab utisak od čuvenog Lisabona i od tada je srpska reprezentacija u ozbiljnom padu.


Podsjetimo, večeras se završavaju evropske kvalifikacije i još utakmice Hrvatska - Jermenija, Vels - Turska i Rumunija - Švajcarska mogu da utiču na promjene. Ne i da Srbe "izbave" iz lošeg društva.

  • PRVI ŠEŠIR: Njemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Španija, Belgija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Rumunija, Turska, Austrija.
  • TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Slovačka, Holandija, Hrvatska, Slovenija, Češka.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Švajcarska, Srbija, Italija, i tri pobjednika plej-ofa (potencijalno: Ukrajina, Grčka i Poljska)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

04:08
Aleksandar Mitrović posle Bugarske
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

I San Marino, da učestvuje, bi Srbiju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC