• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijano je podivljao zbog ovog sudije, a sad opet dijeli pravdu Zvezdi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbitniji evropski meč crveno-bijelih u ovoj sezoni sudiće poznato lice.

 Ko sudi Crvenoj zvezdi protiv Jang bojsa Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak uveče u Bernu odigrati najbitniji evropski meč ove sezone - utakmicom protiv Jang Bojsa mogu da obezbijede plasman u prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope, a pravdu će na tom susretu dijeliti čovjek kojeg dobro poznaju oba tima. Zapravo, holandski arbitar Dani Makeli već je sudio meč ovim ekipama, na istom ovom mjestu, prije nekoliko godina u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tada je utakmica završena neriješenim rezultatom, a Crvena zvezda je u Beogradu obezbijedila prolaz u narednu fazu takmičenja još jednim remijem. Crvena zvezda je ugostima izborila sasvim pristojnih 2:2 golovima Miloša Degeneka i Matea Garsije, da bi u Beogradu Aleksa Vukanović postigao gol koji je na kraju imao presudan značaj u čitavom dvomeču. Može se reći da je Makeli donio sreću Zvezdi u prvom meču, ali njega Srbija pamti po utakmici u kojoj nam je bio i daleko veća talija.

Holanđanin je sudio meč Srbija - Portugal u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a malo je reći da je Kristijano Ronaldo bjesnio zbog njegovih odluka. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije mogao da vjeruje šta se dešava u Beogradu, pa je iz očaja bacio kapitensku traku koja je na kraju pomogla u liječenju jednog dječaka.

Srbija i Portugal odigrali su 2:2 u Beogradu, a očigledan gol Ronalda nije priznat jer je Stefan Mitrović loptu izbacio u polje. Iako je ona prešla gol liniju, linijski sudija to nije vidio najbolje, pa je Makeli pokazao da se igra dalje - što je omogućilo Mitroviću da još jednom interveniše i otkloni opasnost. Srbija je kasnije u revanšu, golom Aleksandra Mitrovića, obezbijedila prvo mjesto u grupi i otišla na Mundijal, a Portugalce poslala u baraž.

Navijači Zvezde sigurno se nadaju da bi Makeli mogao da donese sreću i na utakmici u Bernu, a vjerovatno bi 2:2 bio sasvim prihvatljiv rezultat kada se ima u vidu da je Zvezdina gol-razlika bolja i da su zbog toga crveno-bijeli ispred Švajcaraca na tabeli. Ipak, nije sve idealno - Makeli je sudio i Partizanu 2014. godine u porazu od Astersa iz Tripolisa, odnosno Čukaričkom u porazu od Olimpijakosa ovog leta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC