• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Milijaš poručio: "Vjerujem da će Zvezda biti prvak"

Prije gotovo devet godina tim koji je predvodio Nenad Milijaš uspio je da preokrene sezonu pobjedama nad Partizanom i Vojvodinom.

 Nenad Milijaš o Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju sezonu nakon novembarske pauze za mečeve reprezentacija gostovanjem Vojvodini u Novom Sadu, a taj meč mogao bi da ima izuzetan značaj. Zbog bodovnog zaostatku aktuelni šampion više ne smije da kiksira, a to je situacija u kojoj je prije nekoliko godina bio tim čiji je lider bio Nenad Milijaš.

Crvena zvezda posljednji put imala je šest bodova zaostatka u odnosu na vječitog rivala, a potom osvojila titulu u sezoni 2013/14, kada je tim sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio Milijaš. Situacija iz te sezone, kako i sam Milijaš tvrdi, izuzetno podsjeća na aktuelni trenutak, a utakmica u Novom Sadu mogla bi da bude prekretnica.

"Mislim da može da se povuče paralela, jer smo i tada za domaće uslove napravili prilično kvalitetnu ekipu koja nije od starta sezone igrala na nivou. Izgubili smo od Javora na otvaranju prvenstva, pa na rođendanu Marakane protiv Donjeg Srema remizirali, a onda i od Voždovca doživjeli poraz. Navijači su bili nezadovoljni, maltene na startu sezone i razumjeli smo ih u potpunosti, jer definitivno nismo igrali na nivou. A ekipa je bila izuzetno kvalitetna, tu su bili Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa... Ništa nam nije išlo od noge, iako smo na treninzima dobro radili, pa i na utakmicama ulazili sa samopouzdanjem, ali smo kao i tim Baraka Bahara danas, praktično iz jednog šuta primali golove. E onda je došao vječiti derbi koji smo pobedili sa 1:0, bio je novembar, sjećam se, i bila je 'biti ili ne biti' utakmica, govorilo se o smjeni Stojanovića, kao i o tome da ako taj derbi ne pobijedimo, nema ništa od nas. Skupili smo se, preko noći se praktično ujedini i stvorili sinergiju sa navijačima koja nas je držala do kraja sezone. Ta titula mi je jedna od najdražih u karijeri" rekao je Milijaš za klupski sajt.

Pogodak Dragana Mrđe za pobjedu u Novom Sadu protiv Vojvodine bio je na neki način i ključni u čitavoj sezoni... "Na talasu onoga što smo izgradili u tom vječitom derbiju, dakle na jednoj utakmici, došao je poslije i preokret protiv Vojvodine, kao i sjajno proljeće. Mogla bi ponovo Vojvodina da bude ekipa protiv koje ćemo preokrenuti sezonu u našu korist i najaviti pobjednički niz koji može da traje do osvajanja titule. Ključ svega je bila sinergija koju smo stvorili sa navijačima, i sjećam se da je iz utakmice u utakmicu sve više ljudi dolazilo na stadion. Atmosfera je bivala sve bolja, a mi smo postali prvaci. Kažem, vjerujem da će se to desiti i sa aktuelnim Zvezdinim timom koji ima sjajan stručni štab i fantastične pojedince. Vjerujem da će Zvezda biti prvak na kraju sezone", zaključio je nekadašnji kapiten Crvene zvezde.

Nenad Milijaš se nakon odlaska u igračku penziju preselio na klupu Crvene zvezde i postao jedan od saradnika u stručnom štabu, a prije nekoliko mjeseci dobio je i prvi samostalni posao. Bivši reprezentativac sada trenira omladince Crvene zvezde, koji kao i prvi tim učestvuju u Ligi šampiona ove jeseni.  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC