• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četiri teme o kojima Švajcarci pišu pred Zvezdu: Igra se za proljeće u Evropi, evo šta ih najviše zanima

Autor Dušan Ninković

Šta švajcarski mediji pišu o meču Jang Bojsa i Crvene zvezde? Od reportera MONDA iz Berna, Dušana Ninkovića.

 O čemu pišu Švajcarci pred meč sa Zvezdom  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde će u utorak od 21.00 igrati u Bernu najbitniji evropski meč u sezoni - rival će biti Jang Bojs protiv kojeg su u Beogradu remizirali (2:2) zahvaljujući golu Osmana Bukarija u kasnoj fazi meča. Upravo taj bod iz Beograda jedini je koji dva tima imaju pred petog kolo grupne faze - možda i odlučujući meč za evropsko proleće u nokaut fazi Lige Evrope gdje takođe čekaju ozbiljni rivali.

Iako šampioni Srbije i Švajcarske u međusobnom duelu mogu mnogo toga da riješe, čini se da su srpski mediji mnogo zainteresovaniji za ovaj meč od kolega koji prate klub iz Berna. Najuticajniji listovi u Švajcarskoj posvetili su tek nekoliko tekstova utakmici Jang bojsa i Crvene zvezde.

Možda je na spuštanje euforije uticao i prvenstveni poraz protiv Ciriha u prethodnom kolu domaćeg šampionata, ali smo sigurni da je Bukarijev gol za 2:2 i dalje bolna tema u Bernu

OSMAN BUKARI

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Upravo je reprezentativac Gane označen kao najveća prijetnja. Švajcarski mediji podsjećaju da je on postigao gol zbog kojeg Jang Bojs nije osvojio tri boda, a ispratili su i kakav je meč odigrao u prvenstvu. 

Bukari je sa dva gola u Novom Sadu donio Crvenoj zvezdi pobjedu kojom se približila Partizan, pa je i na taj način "uplašio" Švajcarce pred spektakl u Ligi šampiona. Kada na to dodamo da je ove sezone postigao sedam golova - između ostalog i jedan na Etihadu, jasno je zašto im je noćna mora.

NSAME U PROBLEMU

Izvor: MN PRESS

Sa druge strane, jedan od onih koji treba da predvode tim protiv Crvene zvezde nije sjajno raspoložen. Kamerunski napadač Žan-Pjer Nsame dao je opširan intervju za Blik, a čudan je tajming kada je on objavljen - zbog toga što Sedrik Iten neće moći na teren, zaigraće čovjek koji se medijima požalio na malu minutažu.

Strijelac šest golova u prvenstvu Švajcarske odigrao je samo 22 od mogućih 360 minuta u Ligi šampiona, takmičenju u kojem nikad nije bio strelac. "Tačno je, volio bih da igram više", rekao je Nsame. Na teren će morati, a vidjećemo kako će iskoristiti vrijeme protiv tima koji mu je bio rival u dvomeču 2019. godine.

KOBNI 88. MINUT

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Švajcarski mediji kao da pokušavaju da upere prstom ka Jang Bojsu i ukažu na mentalitet ekipe. Kroz tekstove se provlači da je ekipa odigrala meč sa Cirihom kao da je na odmoru, a fudbalerima se zamera pad koncentracije u finišu beogradskog meča. Smatraju mediji koji prate klub iz Berna da bi danas sve bilo drugačije da je prednost od 2:1 sačuvana na gostovanju u Srbiji, kao i da u tom slučaju Zvezda ne bi imala šanse da dođe do pobjede na Vankdorf stadionu.

VELIKA PODRŠKA 

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će i u Bernu - kao što je bio slučaj u Mančesteru i Lajpcigu - imati veliku podršku svojih navijača. Kako prenose švajcarski mediji, očekuje se da čak 2.000 navijača Crvene zvezde stigne u ovaj gradić i da na Vankdorf stadionu isprati meč koji može da odluči o učesniku Lige Evrope narednog proleća. 

Zvezdinim igračima prednost će biti što će ih bodriti publika za koju kažu da je najbolja na svijetu, a navijači srpskog šampiona okupiće se već oko 17 časova u centru grada. Na trgu Kornhausplatz biće skup i sa tog mjesta krenuće korteo ka stadionu.
Slično je bilo i na prethodna dva gostovanja Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, gde su navijači bili vetar u leđa timu.

(MONDO - Dušan Ninković)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC