• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastav Zvezde za utakmicu sezone u Ligi šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda će u utorak uveče protiv Jang bojsa igrati za evropsko proljeće.

 sastav crvene zvezde protiv jang bojsa  Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde u Bernu će, po svemu sudeći, igrati u veoma sličnom sastavu kao i prije nekoliko dana protiv Vojvodine u Novom Sadu, kada je upisana pobjeda i smanjen zaostatak za Partizanom. Barak Bahar je tada odustao od svoje ideje sa tri defanzivca, a to bi mogao da ponovi i na najbitnijem evropskom meču u sezoni.

Kako sezona odmiče sve je teže "pogoditi" startnih 11 Zvezde, a nećemo pretjerati ako kažemo da i stručni štab funkcioniše tako što "pogađa", djeluje da je nekoliko fudbalera sigurno na terenu za utorak uveče.

Prije svega Omri Glazer, čija pozicija ni u jednom trenutku sezone nije bila ugrožena. Ispred njega će biti štoperski tandem Aleksandar Dragović - Naser Điga, za koji sada već možemo da kaže da je ustaljen, ali će biti izazov za njih nova formacija. Kosta Nedeljković će im pomagati sa desne, a Milan Rodić sa lijeve strane. Iskusni defanzivac tako će se vratiti u ulogu klasičnog beka, nakon što je dobar dio sezone odigrao kao lijevi od trojice štopera.

Gelor Kanga, In Bum Hvang i Marko Stamenić trebalo bi da čine vezni red - i to tako što će Gabonac biti najdefanzivniji od njih. Tokom prethodnih nedjelja kupio je povjerenje izraelskog stručnjaka i u ovom momentu je jedan od igrača kojima se najviše vjeruje, iako za sada ne igra kao u nekim prethodnim sezonama. Ipak, pojavljivanjem na terenu opustiće Hvanga i Stamenića, koji će dobiti ofanzivnije zadatke, da uz Mirka Ivanića i Osmana Bukarija prijete golu rivala.

Usamljen u napadu - ali uz veliku pomoć fudbalera koji su mu iza leđa - igraće Šerif Endiaj. Ubjedljivo je najbolji izbor za ovakav tip meča, a od njega će se očekivati da radi sve što je radio na početku drugog dijela meča u Mančesteru - konstantan pritisak na posljednju liniju, čuvanje lopte i pravi mali rat protiv štopera. Fizičkim predispozicijama trebalo bi da iznese to.

Dakle, da rezimiramo, očekivani sastav Zvezde je: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Stamenić, Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić - Endiaj

Pogledajte

00:15
Trening Crvene zvezde u Bernu
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC