• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Zvezdino proljeće zavisi od Marka Stamenića?

Autor Dragan Šutvić

Marko Stamenić je fudbaler koji će dobiti novu ulogu protiv Jang Bojsa i od njega zavisi da li će srpski šampion igrati proljeće u Ligi Evrope.

 jang bojs crvena zvezda analiza pred utakmicu Izvor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Crvena zvezda večeras u 21.00 u Bernu igra meč sezone protiv Jang Bojsa, a i dalje traje neizvjesnost oko toga šta je "zbunjeni" trener Barak Bahar smislio. U najavi utakmice govorio je o tome da je Zvezda tokom reprezentativne pauze pravila određene taktičke promjene, kako što se tiče formacije - tako i što se tiče stila igre, pa tako svi u Bernu očekuju nešto novo od srpskog šampiona, uz naravno tri boda koja će donijeti drugu fazu takmičenja.

A, šta je to onda spremio Bahar? Ako je vjerovati onome što smo vidjeli od Crvene zvezde u subotu protiv Vojvodine u Novom Sadu, djeluje da ćemo u nastavku sezone mnogo češće gledati formaciju sa četvoricom u posljednjoj liniji, uz neke nove uloge pojedinih igrača što bi moglo da se "preslika" i na meč u Bernu.

Nova uloga se prije svega odnosi na Marka Stamenića, jednog od najboljih igrača Crvene zvezde na početku sezone, koji je kao i mnogi njegovi saigrači imao ozbiljan pad forme. Interesantno je da se taj momenat poklapa sa dolaskom Hvanga, uz koga je još više morao da "radi" nego što je to bio slučaj sa Kingsom Kangvom sa kojim je igrao na početku sezone. Na sve to, sve više je šansu dobijao Gelor Kanga, a Stamenić je "gubio korak", kao da se već radi o finišu sezone. Ipak, sada mu je Bahar namijenio novu ulogu od čije realizacije će zavisiti i današnji susret sa Jang Bojsom.

Izvor: MN PRESS

Stamenić je protiv Vojvodine igrao ispred linije u kojoj su bili Hvang i Kanga, odnosno gotovo da je bio polušpic u pojedinim trenucima utakmice. Razlog za to je njegovo sjajno ubacivanje iz drugog plana, što smo viđali i u nekoliko navrata na meču na "Karađorđu", ali nije uspio da se upiše u strijelce. Procjena je da bi i protiv Jang Bojsa mogao da se nađe u sličnoj poziciji i da oproba udarac, odnosno čak da glavom napadne centaršut, što smo takođe viđali da može.

Zbog toga se sve više može čuti iz Berna da je Zvezdi potreban i "bolji zaštitnik" zadnje linije od Kange i da bi ispred ranjive odbrane mogao da zaigra Srđan Mijailović, što opet neće promijeniti ulogu Marka Stamenića. Od "gospodara prstenova" se očekuje da dobar posao radi i bez lopte, da uz Hvanga bude igrač koji presingom remeti plan trenera Vikija, a svakako bi uz takvu igru Crvena zvezda mogla da obezbijedi i dovoljan broj šansi za brzonogog Bukarija, koji je već ove sezone ostavio najbolji utisak od svih igrača crveno-bijelih u Ligi šampiona.

Stamenić koji je potreban Crvenoj zvezdi je baš onaj kojeg smo viđali tokom ljetnih mjeseci, kada je srpski šampion igrao i najbolji fudbal, a ne onaj koga je Bahar polako "sklanjao" iz tima jer nije bio na potrebnom nivou. Tako je protiv Lajpciga bio višak, a sada mora da bude igrač odluke.

Pogledajte

00:15
Trening Crvene zvezde u Bernu
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC