• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će UEFA dozvoliti ovo u Ligi šampiona? Najveći su hit u evropskom fudbalu, a Gvardiolin brat zbog toga daje otkaz!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poslije sjajnih rezultata Đirone postavlja se pitanje da li oni i Mančester siti mogu zajedno Ligu šampiona.

 Đirona član Siti grupe, da li će UEFA dozvoliti igranje u Ligi šampiona Izvor: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Đirona je novi hit španskog fudbala, pobijedila je Barselonu, prva je u Španiji i o njoj svi pričaju. Poslije velikog uspjeha ovog kluba na red je došla i priča o još jednoj temi. Da li Đirona i Mančester siti mogu da igraju zajedno u Ligi šampiona? Zbog čega se o ovome priča? Zato što ova dva kluba imaju iste vlasnike.

Ukoliko niste znali, Đirona je filijala Sitija i vodi je "City football group" još od 2017. godine i postoji saradnja između dvije ekipe. S obzirom na to da Đirona igra fantastično i da je trenutno na putu ka plasmanu u elitno takmičenje mnoge zanima kakva pravila važe u ovom slučaju. I kako stvari stoje, UEFA ne bi trebalo da pravi previše problema. Posebno pošto se slična situacija već dogodila sa Lajpcigom i Salcburgom.

Doduše, moraće prije svega toga da prođe dodatne provere i kontrole UEFA. Jedno od prvih pravila jeste da Siti mora da smanji uticaj na filijalu. Dobra vijest za njih je ot što nemaju 50 i više odsto udjela u vlasništvu, već 47 odsto. Ono što bi mogao da bude problem jeste to što je bratPepa Gvardiole, Pere Gvardiola, predsjednik uprave kluba. Ukoliko dođe do plasmana u Ligu šampiona vjerovatno bi on i ljudi koji su direktno povezani sa Sitijem morali da se sklone sa tih pozicija u španskom klubu. Uz to posebno bi se obraćala pažnja na transfere između dva kluba.

Pere i Pep Gvardiola sa predstavnicima Sitija
Izvor: Andrew Yates / Zuma Press / Profimedia

Dakle, ukoliko i Đirona i Mančester siti na kraju sezone završe u Ligi šampiona UEFA će obaviti dodatne kontrole poslovanja. Podsjećanja radi, Siti se trenutno suočava sa 115 optužbi za finansijske malverzacije, suđenje je zakazano, ali "građani" bez problema nastavljaju takmičenje u Premijer ligi.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC