• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja u turskom fudbalu zbog napada na sudiju! Erdogan zaprijetio svima: Ovo nikad nećemo dozvoliti

Autor Mladen Šolak

Odmah postupaju Ministarstvo pravde, policija, tužilaštvo... Državni vrh na nogama!

 Predsjednik Ankaragucua Faruk Kodza uhapsen prebio sudiju Halila Umuta Melera Izvor: Emin Sansar / AFP / Profimedia

Predsjednik turskog fudbalskog kluba Ankaraguču, Faruk Kodža, uhapšen je nakon što je fizički napao poznatog sudiju Halila Umuta Melera. On je utrčao na teren poslije utakmice i pesnicom nanio telesne povrede mladom arbitru (37), koji ima dvocifreni broj nastupa u Ligi šampiona.

Sudija je hitno prevezen u bolnicu, a zbog nasilnika Kodže oglasio se državni vrh. Ministar pravde Jilmaz Tundž rekao je da su Kodža i još dvije osobe uhapšene zbog "povrede službenog lica" na utakmici, a tužilaštvo je prethodno uzelo izjave i od sudije i od bahatog gazde kluba. "Istraga se odvija pedantno", objavio je Tundž na društvenoj mreži "X", nekadašnjem Tviteru.

Haos je nastao kada je Kodža uletio u teren poslije izjednačujućeg gola Rizaspora za konačnih 1:1, a uletjeli su i navijači. U seriji incidenata, sudija Halil Umut Meler zadobio je povrede i tako što je šutiran dok je ležao na travi. Fudbalski savez Turske je hitno prekinuo prvenstvo, a najavljemo je da će Ankaraguču, predsjednik kluba i zvaničnici biti najoštrije moguće kažnjeni, kao i svi koji su odgovorni za sramotnu sliku koja je otišla iz Turske.

Toliki je skandal izbio da se oglasio i predsjednik Međunarodne fudbalske federacije ("FIFA"),. Đani Infantino. On je poručio da su događaji na utakmici "potpuno neprihvatljivi i da nemaju mjesto u našem sportu i društvu. Bez sudija, nema fudbala!", poručio je Švajcarac. Naravno, oglasio se i Redžep Tajip Erdogan, predsjednik Turske. "Nikad nećemo dozvoliti nasilju da ima mjesto u turskom sportu", poručio je on.

U trenutku prekida prvenstva, Fenerbahče Edina Džeke i Dušana Tadića zauzima prvo mjesto na tabeli zajedno sa Galatasarajem, jer imaju isti broj bodova. Rizaspor je poslije nasilnih scena napustio stadion kao osmoplasirani, a Ankaraguču je trenutno 11. sa 18 bodova, mada je sada veliko pitanje da li će tako i ostati kada tamošnji Savez izrekne svoju presudu.

Pogledajte slike haosa:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC