• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pretučen sudija - ukinut fudbal! Erdogan odmah regovao - zabranjena turska liga!

Autor Dragan Šutvić

Divljaštvo zaustavilo Superligu!

 prekinuta turska liga nakon napada na sudiju Izvor: Depo Photos/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poslije skandala u Turskoj i napada predsjednika kluba Ankaraguču Faruka Kodža na sudiju Halila Umuta Melera, rukovodstvo tamošnje lige zaustavilo je takmičenje. Nakon završetka utakmice Ankraragučua i Rizaspora rezultatom 1:1, a nakon pogotka protivnika u 97. minutu, prvi čovek kluba je divljačkim napadom udario u glavu arbitra, poslije skandaloznog uletanja u teren.

Prema pisanju turskih medija, i Meler i Kodža su odmah sprovedeni u bolnicu, a Kodža je tamo završio pod pratnjom policije, pa se očekuje da bude zadržan poslije pregleda i tretmana. Tokom burnog meča, napadnuti sudija je isključio po jednog igrača u oba tima, a onda je Rizespor izjednačio pogotkom nesuđenog napadača Zvezde, Adolfa Gaiča.

Cijela Turska je ostala u šoku zbog divljaštva na utakmici, pa se oglasio i predsjednik, Redžep Tajip Erdogan. "Osuđujem napad na sudiju Halila Umuta Melera poslije meča Ankaraguču - Rizespor i želim mu brzi oporavak" citirane su Erdoganove riječi u turskim medijima.

Prvi čovjek tamošnjeg fudbala Mehmet Bujukekši kasnije je povrdio da je Superliga odložena "na neodređeno" poslije nasilnog akta. Napadnuti sudija Halil Umut Meler ima 37 godina i na listi je elitnih sudija UEFA, pa je ove sezone bio arbitar na tri meča Lige šampiona. Prošle sezone, bio je učesnik završnice Konferencijske lige i sudio je meč Vest Hema i AZ Alkmara. Pogledajte slike haosa:

U trenutku prekida takmičenja, na čelu tabele nalazi se Fenerbahče sa 40 poena, koliko je sakupio i drugoplasirani Galatasaraj. Duel Ankaraguču - Rizespor bio je "derbi sredine tabele", jer je domaćin 11, a gost osmoplasirani i nakon remija dijele ih četiri boda. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC