• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TURČIN U REPREZENTACIJI SRBIJE! Talentovani fudbaler oblači dres "orlova"

Pravo niotkuda pojavila se informacija da će turski fudbaler Ajtur Batur Komeč biti na spisku mlade reprezentacije Srbije od narednog meseca, pošto poseduje pasoš ove zemlje.

 Ajtur Batur Komeč oblači dres Srbije Izvor: Profimedia/Arife Karakum / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi uskoro da dobije veliko pojačanje u vidu talentovanog fudbalera Bešiktaša, javljaju turski mediji. U pitanju je štoper Ajtur Batur Komeč (18) rođen Istanbulu 2004. godine, a koji prema dostupnim podacima na portalu "Transfermarkt" ima dvojno državljanstvo, odnosno posjeduje i srpske papire.

"Ekskluzivno, Ajtug Batur Komeč, koji igra za Bešiktaš, dobio je zvaničnu pozivnicu da se pridruži nacionalnom timu Srbije. Nakon što je prihvatio poziv FSS-a, Komeč će se pridružiti kampu mlade reprezentacije u oktobru", objavio je vjerovatno najpoznatiji turski novinar Jagiz Sabučioglu, a nije dugo trebalo da se ova informacija proširi u skoro svim tamošnjim medijima koji žale zbog odluke fudbalera.

Fudbalski savez Srbije se za sada nije oglašavao na ovu temu, a nedavno se mlada reprezentacija Srbije, koju predvodi novi selektor Dušan Đorđević, okupila pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na tom spisku nije bilo mjesta za Komeča, vjerovatno zbog administracionih razloga, ali po svemu sudeći mogao bi da bude uskoro pozvan, već od oktobra.

Na taj način, FSS želi da promijeni praksu zbog koje je veliki broj fudbalera "izgubljen" u prošlosti, pa je i selektor Stojković izjavio da je spreman da pruži šansu svima koji to zaslužuju. Tako su ranije na spisku seniorske reprezentacije zaigrali Mile Svilar, Lazar Samardžić i Stefan Mitrović, dok je Srbija pokušala da "dovede" i golmana Vladana Kovačevića, međutim sve je manje izvjesno da će moći da obuče dres "orlova".

Što se tiče Komeča, nastupao je za U19 reprezentaciju Turske, a trenutno igra za mladi tim Bešiktaša u kome je nezamjenljiv, pa je pitanje trenutka kada će debitovati i za prvi tim u kome je dugo Duško Tošić bio važna karika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC