• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ustaške pjesme obilježile poraz Hrvatske! Dalić iskren: "Dugo nismo izgledali ovako loše"

Ružne pjesme na tribinama, a tim Zlatka Dalića nije ličio na sebe.

 Ustaške pjesme Hrvatska Turska Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Hrvatske sinioć je u Osijeku izgubila 1:0 protiv Turske. Jedini gol na meču postigao je Burak Jilmaz u 30. minutu, tako da su "vatreni" prvi put poslije 10 godina izgubili meč kvalifikacija kod kuće.

Ovom pobjedom, Hrvatska je pala na drugo mjesto na tabeli grupe "D" i sada ima 10 bodova, tri manje od lidera Turske, dok bi šansu da se umiješa u direktan plasman na EP mogla da ima Jermenija. To je malo vjerovatno jer imaju sedam bodova i meč manje od Hrvatske, ali viđali smo i veća iznenađenja u kvalifikacijama, tako da Hrvatima ne manjka opreza, posebno jer tim Zlatka Dalića ne igra ni blizu dobar fudbal kao u Kataru.

Nažalost, meč su obilježile i ustaške pjesme na tribinama. Prema pisanju hrvatskih medija, u završnici prvog poluvremena grupa navijača pjevala je stihove ustaške pesme:

"Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom".

Prethodno je UEFA kaznila Fudbalski savez Hrvatske sa 10 hiljada evra i smanjenjem kapaciteta stadiona za meč protiv Turske, odnosno pod uslovnom kaznom su na dve godine zbog incidenata protiv Letonije. Preciznije, ako delegat UEFA unese ove stvari u zapisnik, Hrvatska bi mogla da bude u problemu.

Nakon utakmice selektor Hrvatske, Zlatko Dalić bio je svjestan loše igre svoga tima.

"Zasluženo smo izgubili, bili smo loši od početka. Neprepoznatljivi, s puno grešaka, nesigurni. Dugo nismo izgledali ovako loše. Turci su i prije gola bili opasni. Nismo ništa dobro odigrali. U drugom smo poluvremenu bili bolji, agresivniji prema naprijed, ali nije išlo i zaslužili smo poraz. Sve je išlo u pogrešnom smjeru", rekao je Dalić.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:22
Gol i slavlje Ferencvaroša
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC