• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA kaznila Fudbalski savez BiH sa 50.000 evra, ali to nije sve: Bez bh. navijača na narednom gostovanju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Stigla kazna od Disciplinske komisije UEFA.

 UEFA kaznila Fudbalski savez BiH sa 50.000 evra Izvor: MONDO

Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine sa ukupno 50.000 evra zbog nereda među navijačima na nedavnoj utakmici protiv Luksemburga. Osim novčane kazne, Savez neće moći da prodaje ulaznice za sljedeću gostujuću utakmicu, što znači da će "zmajevi" na narednom gostovanju biti bez organizovane podrške navijača.

Zbog ubacivanja predmeta u teren i upotrebe pirotehnike tokom pomenute utakmice, FS BiH će morati da plati 40.000 evra, a dodatnih 10.000 zbog upada navijača na teren, pojašnjeno je iz UEFA.

Podsjetimo, naredni meč BiH će igrati protiv Ukrajine u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, a na ovom meču "zmajevi" će biti domaćini, na "Bilinom polju" u Zenici.

Izabranici Save Miloševića bi eventualnim trijumfom nad Ukrajincima stekli pravo nastupa u finalu, gdje bi igrali protiv boljeg iz drugog polufinalnog dvoboja u kojem će se sastati selekcije Islanda i Izraela. I taj meč, ukoliko bh. tim preskoči Ukrajinu, biće odigran u BiH, a ranije su mediji spominjali da bi mogao biti odigran na sarajevskoj "Grbavici".

Pobjednik finalnog duela baraža izboriće pravo nastupa na EURO 2024, gdje je voljom žrijeba svrstan u grupu E sa selekcijama Belgije, Rumunije i Slovačke, koja je prema opštoj ocjeni najlakša na šampionatu u Njemačkoj.

To znači da će BiH pomenutu kaznu zabrane prodaje ulaznica za gostovanje odraditi u narednom ciklusu Lige nacija, koji počinje u septembru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC