• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević vjeruje u plasman na EURO: "Imamo taj inat, vjerujem da imamo snage da pobijedimo Ukrajinu"

Autor Haris Krhalić

Mehmed Baždarević prokomentarisao je utakmice baraža koje će se igrati u martu naredne godine.

 mehmed baždarević Izvor: Mondo/Slaven Petković

Večeras je u Banjaluci održan 69. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, a laskavom titulom okitio se džudista Leotara, Božidar Vučurević.

U Banskom dvoru okupilo se mnogo poznatih lica iz svijeta sporta poput Boriše Simanića, koji je govorio o povratku kući, ali i povratku na teren, te bivšeg selektora reprezentacije BiH, Mehmeda Baždarevića.

Nakon ceremonije dodjele nagrada legendarni Meša govorio je o predstojećim utakmicama baraža koje očekuju reprezentaciju BiH u martu naredne godine.

„Zmajevi“ će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Ukrajince, a Baždarević vjeruje u trijumf, ali napominje kako će biti teško.

„Mislim da je Ukrajina favorit, barem na osnovu zadnjih utakmica. Reprezentacija BiH se nalazi u jednoj rezultatskoj krizi, međutim ja vjerujem u igrače i vjerujem u tu reprezentaciju. Vjerujem da imamo taj inat i da imamo dovoljno talenta i snage da se spremimo. Neće biti nimalo lako, međutim na jednu utakmicu sve je moguće. Prema tome moramo biti optimistični, moramo zaboraviti ono što je iza nas i okrenuti se prema onome što dolazi. Treći put ponavljam da neće biti lako, ali ja vjerujem da imamo snage i znanja da pobijedimo Ukrajinu i odemo u tu utakmicu gdje nas čeka lakši protivnik nego što je Ukrajina“, poručio je nekadašnji fudbaler Sošoa i Željezničara i dodao:

"Ja se nadam i želim to svim srcem, svi znamo šta bi značilo za fudbal da reprezentacija ode na jedno takvo takmičenje."

Baždarević je za kraj otkrio i kako se osjeća u Banjaluci.

„U Banjaluci se osjećam lijepo, imam puno prijatelja, proveo sam mnogo lijepe godine djetinjstva mladosti i osjećam se kao kod kuće.“

Baždarević je reprezentaciju BiH vodio od decembra 2014. godine, kada je naslijedio Safeta Sušića, sve do oktobra 2017. godine. U 24 utakmice sa reprezentacijom ostvario je 14 pobjeda, šest poraza te četiri neriješena ishoda.

Podsjećamo, utakmica polufinala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine protiv Ukrajine biće odigrana 21. marta na Bilinom polju s početkom u 20.45 časova. Izabranici Save Miloševića bi eventualnim trijumfom nad Ukrajincima stekli pravo nastupa u finalu, gdje bi igrali protiv boljeg iz drugog polufinalnog dvoboja u kojem će se sastati selekcije Islanda i Izraela, takođe pred domaćom publikom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC