• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božidar Vučurević najbolji sportista Republike Srpske u 2023. godini!

Autor Haris Krhalić

Džudista Leotara proglašen je za "najboljeg među najboljima."

 69. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske Izvor: Mondo/Slaven Petković

Večeras je u Banskom dvoru održan 69. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, u izboru Glasa Srpske, a laskavu titulu ponio je džudista Leotara, Božidar Vučurević.

Nakon devetog i trećeg mjesta na ranijim listama, Vučurević se sada našao na vrhu, što je kruna za sjajne rezultate koje je ostvario u 2023. godini. Vučurević je drugi džudista koji je proglašen za najboljeg sportistu Republike Srpske a zanimljivo da je prvi bio njegov sadašnji trener Mitar Mrdić 2008. godine.

“Drago mi je što moje ime krasi epitet najboljeg sportiste. Zahvalnost dugujem ljudima koji su mi bili podrška i bez kojih ne bih uspio, a to su Trebinje, džudo klub Leotar, Džudo savez RS, prijatelji, porodica… Nadam se da ću i u budućnosti opravdati očekivanja i napraviti još bolje rezultate te Republiku Srpsku predstavljati na najbolji mogući način”, poručio je Vučurević nakon uručenja nagrade.

Na drugoj poziciji je odbojkaš Nikolja Drljić, a zatim slijedi karatistkinja Slavije Marina Kurteš. Na četvrtoj poziciji je talentovani košarkaš Igokee Kosta Kondić, dok je peti, strijelac Matej Rašić.

Na šestoj poziciji je teniser Andrej Nedić koji je ostvario sjajan napredak na ATP listi ove sezone, dok je sedmi atletičar Uroš Gutić koji je obarao rekorde Republike Srpske. Osma pozicija je pripala kik bokseru Nikoli Drobnjaku, dok je deveti rukometaš Leotara Vladimir Stanković, a deseti fudbaler Nikola Ćetković.

Pored deset najboljih sportista Republike Srpske na završnoj manifestaciji su dodijeljena i sljedeća priznanja.

Za najboljeg sportistu iz Republike Srpske koji nastupa pod zastavom Srbije proglašen je Nemanja Majdov koji je osvojio titulu evropskog šampiona, te Gren slem u Abu Dabiju. Tako je objedinio titule šampiona.

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i rukometni trener Dragan Marković dobili su plakete za specijalne i paralelne veze između Republike Srpske i Srbije.

Nagrada za najboljeg trenera pripala je Slobodanu Kecmanu, koji je vodio juniore Igokee dok titule u FIBA Ligi šampiona.

Plaketu za ambasadora sporta Republike Srpske dobili su bokserka Sara Ćirković (evropski šampion za mlađe seniore), košarkašica Nikolina Milić, članica Fenerbahčea, te trener Darko Nestorović.

Plakete za sportski poduhvat godini primili su košarkaški reprezentativac Srbije i junak sa Svjetskog prvenstva u Manili Boriša Simanić, kao i džudo sudija Mladen Vuković koji je na Balkanskom prvenstvu spasio život takmičarki.

Specijalno priznanje za jubilej pripalo je košarkaškom klubu Igokea, koji je proslavio 50 godina postojanja i rada uz spektakularan turnir na kojem su gosti bili evropski velikani CSKA i Partizan, kao i timovi iz Turske Turk Telekom, Galatasaraj i Izraela Hapoel Holon.

Ove godine dodijeljene su plakete za doprinos razvoju i podršku sportu koje su pripale kompanija M:tel i Elektroprivreda Republike Srpske. Nagrade su primili generalni direktori Jelena Trivan i Luka Petrović.

Plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu pripala je Peri Kuzmanovića, članu Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Takođe Radio Televizija Republike Srpske je za najbolji sportski događaj u 2023. godini proglasila ATP turnir 250 Srpska open. Plaketa posthumnoi dodijeljena je Ružici Kokezi, proslavljenoj reprezentativki Jugoslavije i treneru koji je osnovao džudo klub Atos u Mrkonjić Gradu.

Nagradu za najbooljeg sportskog novinara "Zlatno pero - Limun Papić"  dobio je Slobodan Babić.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale

Mislim da ne mogu više da unize ovu manifestaciju nego što jesu. Da su rekli najbolji događaj godine ATP 250, najbolji klub FK Borac, najbolji sportista Majdov, najbolji rezultat Igokea itd. Pa pozvali Đorđa Đokovića, fudbalere, košarkaše . To djeluje normalno, ali ovo da u prvih 10 ima 9 za koje niko nikad nije čuo, je amaterska organizacija, zamisao.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC