• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milorad Dodik: Mnogo je sportista iz Republike Srpske širom svijeta, ali sam najsrećniji kad ih vidim u dresu Srbije!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Republike Srpske na manifestaciji "Glasa Srpske" zahvalio se svima svim sportistima koji u svijetu pronose ime naše republike.

 Milorad Dodik o nastupu sportista iz Republike Srpske za Srbiju Izvor: Mondo/Slaven Petković

Republika Sprska 31. put dobila je najboljeg sportistu. U tradicionalnom Izboru 10 najboljih sportista, vrijedno priznanje pripalo je karatisti banjalučke Energije Pavlu Dujakoviću.

Talentovani 20-godišnji karatista ostvario je fenomenalne rezultate u 2022. godini, a šlag na tortu stigao je na izmaku tekuće godine, kada mu je pripalo laskavo priznanje najboljeg sportiste Srpske.

Na manifestaciji u "Banskom dvoru" Dujaković je nagradu primio iz ruku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se potom obratio prisutnim.

"Čestitam 'Glasu Srpske' na uspješnoj organizaciji manifestacije i svim nagrađenim. Želim da im poželim uspjeh u njihovom daljem sportskom nastojanju, da budu bolji, brži bar za sekundu ili korak i da pokazuju svoje umijeće na najbolji mogući način. Svima koji su obilježili ovu godinu želim da se zahvalim u ime Republike Srpske", poručio je predsjednik Srpske.

Kako je istakao, Republika Srpska je mala zajednica, ali je njeno obilježje sportsko.

"Iz Republike Srpske je mnogo velikih sportista širom svijeta, a uvijek sam srećan i zadovoljan da neko od naših sportista nosi dres Srbije i nastupa za reprezentaciju naše matice. Uvijek se radujem i pomislim da smo svi skupa doprinijeli tome. Tijana Bošković je u ovom trenutku nesumnjivo jedno od najvećih imena iz Republike Srpske, a tu su još mnogi drugi koji su obilježili i Banjaluku i Republiku Srpsku. Sada dolaze mlade snage, njih treba podržati", naglasio je Dodik.

Poznat je Dodik po svojoj ljubavi usmjerenoj ka sportu, što često voli da naglasi.

"Sport je divan. Uvijek sam zahvalan ljudima koji ostvare vrhunski nacionalni, reprezentativni i svaki drugi uspjeh. Želim da Republika Srpska bude zajednica koja će na poseban način stimulisati, prepoznati talenat, zahvaliti se i stvoriti uslove da imaju najbolji mogući ambijent za tako nešto", istakao je Dodik, naglasivši da će i ubuduće institucije pomagati razvoj sporta.

Milorad Dodik i Željko Rebrača
Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na kraju se posebno zahvalio gostima iz Srbije, predsjedniku žirija Draganu Škrbiću, te Željku Rebrači.

"Svi smo pratili umijeće gospodina Škrbića. Hvala vam što ste dio naše svečanosti i naše zajednice. Republika Srpska je zahvalna svima vama iz Srbije, koji odvojite svoje vrijeme i dođete. Tu je i gospodin Rebrača. Uvijek sam navijao za Partizan dok nisi otišao (smijeh)", zaključio je Dodik.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC