• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isplatili se petnaestogodišnji trud i rad: Pavle Dujaković će 2022. pamtiti SAMO PO USPJEHU!

Autor Haris Krhalić

Laskavu titulu najboljeg sportiste Republike Srpske u 2022. godini ponio je Pavle Dujaković. Zasluženo!

 Pavle Dujaković najbolji sportista RS u 2022 godini Izvor: Mondo/Slaven Petković

Večeras je, u Banskom dvoru, održan 68. Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske, a stručni žiri je za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2022. godini proglasio karatistu Pavla Dujakovića (20).

Iz godine u godinu, pred stručnim žirijem je sve teži zadatak, s obzirom na kvalitet kandidata i broj uspjeha koje sportisti iz Republike Srpske postižu.

Izuzetak nije bila ni ova godina, a među nominovanim kandidatima za najboljeg sportistu RS jedno ime je od početka bilo posebno upečatljivo.

"Izuzetno sam srećan i ponosan. Ovo mi je najdraže priznanje u karijeri! Dao sam sve od sebe ove godine koja je bila fenomenalna, a ja se nadam i vjerujem da će naredne koje dolaze biti još bolje. Mnogo puta sam ponovio da imam velike ciljeve, vjerujem u njih i svoj rad, trenere i ljude oko mene", poručio je Dujaković.

Mladi karatista banjalučke Energije iza sebe ima veoma uspješnu godinu u kojoj se okitio brojnim medaljima i priznanjima te na pravi način debitovao na velikim takmičenjima.

"Ovo je nešto što svaki sportista sanja. Ispunio sam većinu svojih snova, ali tu nije kraj. Punom parom nastavljam dalje, da se trudim i nižem što bolje sportske rezultate. Ova godina bila je izuzetno plodna, pa mogu reći da su se rad i trud u prethodnih 15 godina isplatili", rekao je Dujaković na večerašnjoj manifestaciji.

Imao je Dujaković mnogo obaveza tokom 2022. godine.

"Znalo se desiti da po tri mjeseca nisam kod kuće u Banjaluci. Kada radiš nešto što voliš, ništa nije teško. Sve ovo je lijep pritisak, tu je mnogo lijepih stvari u ovom sportu, u kojem sam cijeli život."

Dujaković je tokom ove godine, kao član reprezentacije BiH, osvojio srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, a zlatni je bio na šampionatu Balkana. Ovaj karatista je na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u Turskoj, stigao do srebrne medalje. Dujaković je drugo mjesto osvojio u kategoriji do 61 kilograma. Na ovo Svjetsko prvenstvo otišao je kao prvoplasirani na svjetskoj rang listi u toj kategoriji.

"Ovo je i najveća medalja koja je došla u Banjaluku i Republiku Srpsku kada je riječ o karateu. Još uvijek rade emocije, još uvijek Luka i ja nismo svjesni koliko veliku stvar smo napravili", rekao je Dujaković po povratku iz Turske u kojoj je i još jedan Banjalučanin, Luka Pejić osvojio medalju.

Dujaković je debitovao u seniorskoj konkurenciji i to na Svjetskom i Evropskom prvenstvu gdje je upisao i pobjede. To mu je donijelo i napredak na Svjetskoj rang-listi na kojoj je napravio "skok" od 48 mjesta sada je na 70. poziciji.

Treba dodati kako je Dujaković na posljednjim Mediteranskim igrama, koje su održane u Oranu, zauzeo odlično peto mjesto.

U prošlogodišnjem izboru za najboljeg sportistu Dujaković je zauzeo treću poziciju iza prvoplasiranog Gorana Zakarića (fudbal) i Nikole Bjelajca (plivanje), a ove godine se popeo za dva mjesta na postolju.

Pred Dujakovićem, koji se karateom bavi oko 14 godina je još mnogo izazova, ali nadamo se i uspjeha. Prvu priliku će imati već u februaru 2022. godine, kada se u Pragu održava prvenstvo Starog kontinenta do 21 godine.

Pored nagrade za najboljeg sportistu RS dodijeljeno je još deset nagrada, priznanja i plaketa u sljedećim kategorijama: Izbor deset najboljih sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije u oblasti sporta, plaketa za doprinos razvoju sporta, te za najbolji sportski događaj godine.

Takođe, uručena je i plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i priznanje najboljem sportskom novinaru Republike Srpske - Zlatno pero “Limun Papić”.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC