• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dečko je ANOMALIJA!" Rebrača pun hvale za "komšiju" Jokića, govorio i o reprezentaciji: I dalje živimo u devedesetim!

Autor Dragan Šutvić

Željko Rebrača razgovarao je sa novinarima u Banjaluci o brojnim temama nakon 68. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.

 željko rebrača Izvor: Mondo/Slaven Petković

Jedan od gostiju na 68. Izboru deset najboljih sportista Republike Srpske bio je proslavljeni košarkaš i reprezentativac Savezne Republike Jugoslavije Željko Rebrača.

Osvajač tri zlatne medalje na velikim takmičenjima sa SRJ rado se odazvao pozivu organizatora da prisustvuje manifestaciji u Banskom dvoru, koja, kako kaže, ima veliki značaj.

"Zadovoljstvo mi je i čast što sam dio ovog tradicionalnog događaja, 68. put je ogroman broj. Drago mi je što vidim veliki broj sportista na okupu, to znači mnogo. Ova priznanja su mnogo bitna sportistima jer dobijaju vjetar u leđa, da idu dalje i osvajaju nove trofeje. Na nama je da nastavimo da ih podržavamo", rekao je Rebrača okupljenim novinarima.

Jedno vrijeme ga nije bilo u javnosti, ali se nedavno vratio u košarku.

"Prije nekoliko mjeseci, od maja, postao sam predsjednik Košarkaškog kluba Vojvodina. Želimo da vratimo ovaj klub i košarku u Novom Sadu na jedno mjesto gdje zaslužuje. Drugi je grad po veličini u Srbiji i zaslužuje košarku na većem nivou. Želimo to da napravimo, da stvorimo bazu klinaca koji će biti budući reprezentativci i NBA igrači. Pored toga, imam i akademiju u Beogradu, gdje ima dosta talentovane djece i želim svoje iskustvo prenesem na nove naraštaje, na nove klince, da napravimo neke nove Jokiće, Bogdanoviće..."

Izvor: Profimedia

Zanimljivo, Željko Rebrača je "komšija" sa dvostrukim najkorisnijim igračem NBA lige.

"Da, ja sam iz Prigrevice kod Apatina u kojem sam rođen, otac i majka su pola Banija – pola Lika. Jeste, on je iz Sombora, stvarno predivan dečko, odličan. Nevjerovatnu košarku igra, stvarno jedna anomalija od igrača koja se danas pojavila. Stvarno je jedan od igrača kojeg želiš da gledaš i uživaš", istakao je Rebrača.

Navodi da je košarka "malo drugačija i mekša" od vremena kad je on igrao aktivan igrač.

"Treba uzeti nešto iz onih devedesetih godina. Sada moraš da budeš, što ja kažem, 'multipraktik', da igraš i poziciju pet, i četiri, i tri, da šutiraš spolja, dosta se trči... Te neke nove trendove uveli su Amerikanci u NBA. Mi treba da se prilagodimo tome i da stvaramo nove mlade igrače. Mislim da smo tu zapostavili dosta rad u mlađim selekcijama, treba da podržimo mnogo više manje sredine i da tamo stvaramo nove reprezentativce. Treba da podržimo te školice košarke, da radimo u tom pravcu. Bazu smo izgubili i tu moramo mnogo više da radimo ako želimo vrhunske rezultate. Svi danas igraju košarku, treniraju. Mi imamo talenat, ali to nije dovoljno bez rada, ranije smo radili po osam sati u sali", nastavio je Rebrača.

Na pitanje da li je eliminacija reprezentacije Srbije sa Eurobasketa u osmini finala debakl ili neuspjeh, Rebrača je "ostao zakopčan", ponovo ističući obavezan rad sa mladima.

"Mislim da su naša očekivanja bazirana na dešavanjima iz devedesetih, gdje smo osvajali medalje. Kada kažemo 'košarkaška reprezentacija Srbije', očekujemo odmah rezultate. Nije dovoljan Jokić, Micić... Ne osporavam druge mlade momke, ali moramo da radimo mnogo više sa mlađim selekcijama, da ih dignemo na vrhunski nivo, gdje nam je mjesto. Imamo mnogo talenta, ja sada kao predsjednik Vojvodine želim da iniciram to, da napravimo jedan drugačiji sistem gdje će se mnogo više pažnje posvećivati mlađim selekcijama", zaključio je legendarni košarkaš.

 (mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC