• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROJEKTIL SA 34 METRA: Gol Matije Malekinušića najbolji u Konferencijskoj ligi! (FOTO/VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Izjednačujući pogodak Zrinjskog protiv Aston vile, koji je postigao Matija Malekinušić iz velike daljine, proglašen za gol sedmice.

 Gol Matije Malekinušića najbolji u 6. kolu Konferencijske lige Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Takmičenje na međunarodnoj sceni Zrinjski iz Mostara okončao je velikim remijem protiv engleskog velikana, Aston vile (1:1).

Bod šampionu BiH spektakularnim pogotkom u finišu meča donio je Matija Malekinušić, a upravo je gol fudbalera mostarskog kluba proglašen za najbolji ovosedmični u Konferencijskoj ligi.

Malekinušić je u 87. minutu prevario dvojicu svojih čuvara, a onda se odlučio za šut sa 34 metra i neodbranjivo pogodio za izjednačenje.

Pogledajte taj gol!

Prethodno je u 61. minutu Nikolo Zaniolo pogodio za vođstvo gostiju i činilo se da će bodovi otputovati za Birmingem. Ipak, domaći se nisu predavali i fenomenalnim pogotkom krunisali su veoma dobar debitantski nastup u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Navijači Zrinjskog, koji su burno proslavili ovaj pogodak, na kraju mogu da budu zadovoljni partijama plemića, koji su u konkurenciji Aston vile, AZ Alkmara i Legije osvojili četiri boda, što ipak nije bilo dovoljno da se osigura jedno od prva dva mjesta i prolaz u nokaut fazu.

Uprkos svemu, Mostarci mogu biti ponosni na prikazano. Uz četiri poraza, gdje niti jednom nisu nadigrani, te jučerašnji remi, upisali su i veliki trijumf protiv AZ Alkmara, kada su nestvarnim preokretom stigli do slavlja 4:3 protiv holandskog kluba.

Zrinjski se sada okreće domaćim obavezama. U ponedjeljak ga, u posljednjem ovogodišnjem kolu Premijer lige BiH, očekuje izuzetno zahtjevan derbi meč sa Sarajevom. Trenutno su Mostarci na drugom mjestu premijerligaške tabele, sa sedam bodova zaostatka za vodećim Borcem, dok ih na proljeće očekuje i nastavak takmičenja u Kupu BiH, gdje su se trijumfom protiv Čelika u Zenici 6:0 plasirali u osminu finala.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC