• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasilo se hrvatsko ministarstvo: Još 16 navijača Dinama izašlo iz grčkih zatvora!

Autor Dragan Šutvić

Ovim je broj oslobođenih porastao na 91.

 još 16 navijača dinama pušteno iz grčkih zatvora  Izvor: Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je ove srijede da je iz grčkih zatvora na slobodu pušteno još 16 navijača zagrebačkog Dinama, čime je ukupno oslobođen 91 hrvatski državljanin.

Pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs su od avgusta bili raspoređeni u 14 zatvora širom Grčke zbog učešća u tuči sa navijačima AEK-a u kojoj je poginuo navijač atinskog kluba Mihalis Kacuris.

Kao i ostalima, i ovoj grupi je ponuđena i iskorišćena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a ministarstvo je navelo da je ponuđena i mogućnost plaćanja kaucije uz kasniji povrat radi ubrzavanja procedura, ali ta ponuda nije iskorišćena jer je kaucija uplaćena putem advokata navijača.

Svi uhapšeni navijači su ispitani na sudu, a prema pisanju grčkih medija, bilo je podnijeto 95 zahteva za puštanje na slobodu. Vlada će putem ambasade u Atini i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima sa grčkim odgovarajućim tijelima, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, navijač AEK-a Mihalis Kacuris ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Njih terete za 11 krivičnih i prekršajnih djela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom, odbačeno je pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio nijedan od pritvorenih navijača zagrebačkog kluba. Posljednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba/agencije)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC