• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotovo - Zvezda ima novog trenera: Poznato je kad Milojević stupa na dužnost!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda u nastavak sezone sa novim trenerom, Vladanom Milojevićem.

 Vladan Milojević u petak preuzima Crvenu zvezdu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Odmah poslije poraza u 171. "vječitom" derbiju, rukovodstvo Crvene zvezde je otpočelo pregovore sa Vladanom Milojevićem oko povratka na "Marakanu" - i nije im dugo trebalo da postignu dogovor. Milojević je lako našao "zajednički jezik" sa rukovodstvom Zvezde i postaće ponovo trener crveno-bijelih, a već u toku dana očekuje se dvije stvari - ozvaničenje raskida ugovora sa Baharom i potom dolazak "Klarka Kenta", kako su ga prozvali navijači.

I ovoga puta će zaista imati "supermensku ulogu" pošto kao i 2017. godine treba da pomogne Zvezdi da izađe iz problema, ali su ovi znatno manji nego tada - imaće veći budžet, bolju ekipu i bolje mlade fudbalere, ali i zaostatak od jednog boda za najvećim rivalom Partizanom.

Promocija Vladana Milojevića očekuje se već u petak na "Marakani", tačno četiri godine i tri dana od kada je sa rukovodstvom Zvezde održao konferenciju za medije na kojoj se oprostio od kluba. Tada je priznao da je došlo do zasićenja i da je vrijeme da neko drugi preuzme klub, pošto je Milojević za sobom ostavio dvije titule i tri učešća u grupnim fazama UEFA takmičenja - dva puta u Ligi šampiona i jednom u Ligi Evrope.

Takođe, svom nasljedniku Dejanu Stankoviću ostavio je lijepu prednost od sedam bodova u odnosu na Partizan, tako da je u "korona sezoni" - Zvezda došla tada i do treće uzastopne šampionske titule. Poslije Stankovića, na čelo je došao Miloš Milojević, koji je prošle godine osvojio duplu krunu, dok je Barak Bahar počeo da kvari niz uspješnosti i zbog toga je smijenjen.

Po odlasku iz Zvezde, Milojević je vodio Al Ahli u Saudijskoj Arabiji, pa AEK u Grčkoj, onda opet Al Etifak u Saudijskoj Arabiji, da bi potom otišao na Kipar u Apoel i Apolon. Sa ovim klubovima nije imao uspjeha kao u Zvezdi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC