• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su već odbili Superligu Evrope: Real i Barselona u problemu - samo pljušte otkazi Špancima

Iako su planirali da u takmičenju budu svi najbolji klubovi Evrope, nije baš tako za sada.

 Klubovi koji su odbili Superlige Evrope Izvor: Profimedia

Nezapamćen potres u istoriji evropskog fudbala izazvala je presuda iz Luksemburga - tamo je praktično stvorena Superliga Evrope jer je odlučeno da UEFA i FIFA ne mogu da imaju monopol na organizovanje sportskih takmičenja, što je automatski i dozvola klubovima da se sami organizuju i naprave nešto svoje. Ideja o Superligi Evrope "živa" je - manje ili više - već nekoliko godina, a trenutno u njenom nastanku najviše učestvuju Real Madrid i Barselona.

Španski timovi smatraju da bi novo takmičenje bilo daleko atraktivnije i isplativije, pa već postoji i jasan plan kako bi Superliga Evrope trebalo da izgleda. I Elitni rang igralo bi 16 najboljih timova, zatim bi i druga liga imala 16 klubova, dok bi na trećem nivou bilo mjesta za 32 ekipe - navodno i za Crvenu zvezdu, iako Zvezdan Terzić demantuje pregovore oko napuštanja takmičenja pod okriljem UEFA.

U novo takmičenje neće ni neki velikani evropskog fudbala - u prvim satima nakon što su Real i Barselona dobili zeleno svjetlo za svoj projekat, stiglo je saopštenje sa više adresa. Za sada su protivnici Superlige Evrope Mančester junajted, Bajern Minhen i Borusija Dortmund, ali i brojni španski timovi među kojima se ističu Atletiko Madrid, Sevilja, Valensija...

Lista se tu ne zadržava, pošto je gotovo kompletna Primera protiv toga da dva najveća španska tima sebi naprave novo takmičenje na evropskom nivou i tako šampionat stave u drugi plan. Da li će takve odluke u Španiji ubijediti Real i Barselonu da se predomisle ili će gigatni evropskog fudbala samo izbaciti zemljake iz projekta, ostaje da se vidi u narednim godinama.

Sa druge strane, predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin istakao je da oni neće pokušati da spriječe osnivanje Superlige Evrope, za koju se nadaju da će što prije početi sa funkcionisanjem. Po njegovim riječima, idealno bi bilo da učestvuju samo dva tima - Real Madrid i Barselona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC