• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blaž Slišković zapjevao Tompsonovu pjesmu (VIDEO)

Čuveni fudbaler Blaž Slišković zapjevao je numeru "Lijepa li si"

 Blaž Slišković pjeva pjesmu Lijepa li si Izvor: Instagram/romano_obilinovic

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije, a kasnije selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković gost je na premijernom turniru "Četiri kafića" u Ljubuškom. Popularni Baka se u društvu još nekoliko nekadašnjih fudbalera opustio malo više nego što je trebalo - nakon jedne navijačke pjesme tima iz Splita zapjevao je i numeru Marka Perkovića Tompsona.

Na repertoaru nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca prvo je bila pjesma "Zbog jedne ljubavi", koju često pjeva "Torcida". Riječ je o jednoj od najljepših navijačkih pjesama na ovim prostorima i u njenim stihovima nema ničega spornog. Ipak, drugi stori koji je na Instagramu podijelio bivši hrvatski fudbaler Romano Obilinović pokazuje Sliškovića kako uz pratnju muzike pjeva Tompsonovu pjesmu "Lijepa li si", a u kojoj je iskazuju jasne pretenzije na teritoriju Bosne i Hercegovine. Poslušajte kako je to izgledalo u Ljubuškom:

Pogledajte

01:25
Blaž Slišković peva Lijepa li si
Izvor: instagram/romano_obilinovic
Izvor: instagram/romano_obilinovic

Kroz pjesmu koja nabraja sve teritorije na koje se dijeli Hrvatska nekoliko puta se provlači stih "Herceg-Bosno, srce ponosno", iako ta teritorija nije u sastavu današnje Hrvatske. Riječ je o teritoriji koja pripada Bosni i Hercegovini, a kao samoproglašena država postojala je između 1991. i 1996. godine.

Sjedište Herceg-Bosne bilo je u Mostaru, ali još nekoliko gradova u okolini veoma su važni za hrvatsku zajednicu u današnjoj BiH. Poput srpskih sportista rođeni u Republici Srpskoj, hrvatski sportisti iz ovih predjela biraju da u profesionalnim karijerama predstavljaju Hrvatsku. Takav slučaj nije bio sa Sliškovićem, koji je rođen u Mostaru, nastupao za Hajduk iz Splita, Hrvatski Dragovoljac i Zrinjski, ali i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine čiji je dres kao kapiten obukao tri puta na nezvaničnim mečevima tokom ratne 1993. godine. Dres Jugoslavije obukao je 26 puta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC