• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca Vinko Marinović: Zvezda je kruna karijere, a najdraži golovi u Škotskoj i Francuskoj! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener banjalučkog Borca Vinko Marinović ponosan je na period u Crvenoj zvezdi, gdje je bio i kapiten, a otkrio je i koji su golovi obilježili njegovu karijeru.

 Vinko Marinović najdraži golovi u karijeri VIDEO Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Aktuelni šef struke Banjalučana je na klupi Borca osvojio jesenju titulu prvaka Bosne i Hercegovine sa sedam bodova prednosti ispred mostarskog Zrinjskog.

U intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske, Vinko Marinović je pojasnio da je zahvalan Borcu za sve, istakavši da mu je jedino žao što nikad nije odigrao meč na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Kao igrač u Borcu sam odigrao preko stotinu utakmica ali eto nisam imao priliku da igram na Gradskom stadionu, s obzirom da smo u to vrijeme domaćini bili u Srbiji, igrali smo tamo. Tako da ostaje žal. Ali kao trener Borca, i u prvom ali i u sadašnjem mandatu imam jedan drugi osjećaj, mnogo odgovorniji i velika mi je čast što mogu dobre rezultate napraviti kao trener kluba iz Platonove ulice", izjavio je Marinović.

Prema njegovim riječima, zahvalan je banjalučkom klubu gdje je stekao afirmaciju kao fudbaler, što ga je odvelo u Crvenu zvezdu i gdje je postao kapiten. Odigrao je 90 mečeva i postigao 10 golova za crveno-bijele u periodu od 1995. do 1999. godine.

"Prelazak u Crvenu zvezdu smatram svakako krunom karijere. Zahvaljujući radu, trudu i odricanju u Zvezdi sam došao i do kapitenske trake. U životu imate mnogo želja, a jedna od meni najvećih je bila da zaigram za klub iz Beograda, i sa te strane sam izuzetno ostvaren i srećan".

Marinović je otkrio i najdraže pogotke u igračkoj karijeri, ali istakao da najviše žali što nikad nije pogodio mrežu Partizana.

"Gol koji sam postigao protiv Hartsa smatram najdražim jer smo poslije te pobjede i prolaska prvog kola imali one čuvene mečeve protiv Kajzerslauterna i Barselone, tako da smo ostali upamćeni po tome. Izdvojio bih i gol u Mecu (iz slobodnog udarca, prim.aut), u tadašnjem takmičenju Kupa kupova, gdje smo isto tako prošli jednu zahtjevnu i kvalitetnu ekipu. Ono za čime jedino ostaje žal, iako sam igrao odbranu, jeste da postignem gol protiv Partizana u 'vječitom derbiju', što se nažalost nije dogodilo. Uglavnom mogu biti prezadovoljan ostvarenim", naglasio je trener Borca u intervjuu za RTRS.

Pogledajte Marinovićev gol protiv Hartsa u Edinburgu

Gol Marinovića protiv Meca u Francuskoj

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sp

RTRS glumi RTS . Srbijanci imaju svoj kanal, a vi trebate biti servis RS i Marinovića pitati za Borac sa kojim je lider. Nosite se dovraga i vi i zvezda

Prase

@Sp Ako kliknete na intervju na RTRS-u, vidjećete da je najveći dio teksta o Borcu, a mali dio o Zvezdi.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC