• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga i Borac protiv "nenormalnih" uslova: Slavlje i rekord Banjalučana, Jagodić žali za počasnim golom

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vinko Marinović i Vlado Jagodić dali su svoje viđenje ubjedljive pobjede Borca protiv Sloge Meridian u Modriči.

 Vinko Marinović Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Borac je i u drugom ovosezonskom meču protiv Sloge Meridian bio siguran. Slavio je danas u Modriči ubjedljivo sa 4:0,sa četiri gola u prvom poluvremenu, te tako još jednom pokazao da je mnogo kvalitetniji sastav od onog koji s klupe predvodi Vlado Jagodić. Podsjetimo, u Banjaluci je bilo 5:0 za četu Vinka Marinovića.

Dominirao je banjalučki tim u prvih 45 minuta, riješio meč u prvom dijelu, dok je u nastavku Sloga bila nešto konkretnija. Ipak, bilo je to premalo da se ugrozi sigurno vođstvo "crveno-plavih".

"Čestitam svojim igračima na još jednom pobjedi, ali treba čestitati svima, jer bilo je zaista teško igrati po ovom nevremenu. Mi smo dobro otvorili utakmicu, došli do gola iz slobodnog udarca, zatim i do drugog gola, nakon čega smo imali još nekoliko izglednih situacija. Dobro smo izgledali, najbitnije je da smo dobili utakmicu, ali nažalost imali smo problem osim teškog terena je i povreda Pavlovića. Vidjećemo kakvo je stanje. U drugom poluvremenu smo napravili neke izmjene s ciljem da sačuvamo neke igrače, jer smo utakmicu igrali i u srijedu, po isto tako teškom terenu", prokomentarisao je Marinović, koji nakon sigurnog trijumfa neće moći da bude u potpunosti zadovoljan zbog povrede trećeg golmana ove sezone.

Podsjetimo, van konkurencije su već Nikola Ćetković i Milan Mijatović, a sada im se pridružio i Bojan Pavlović. Ipak, tek treba da se utvrdi težina pobjede iskusnog čuvara mreže, koji je nakon nešto više od pola sata igre svoje mjesto morao da ustupi debitantu u bh. eliti, Davidu Stjepanoviću.

Vlado Jagodić priznao je da je Borac bio mnogo bolji danas, te zaslužio tri boda. Međutim, i njegov tim u nastavku je odigrao bolje, ali nije mogao bar do počasnog gola, za čim Jagodić može da žali.

"Borac je u prvom poluvremenu sve iskoristio - nevrijeme, vjetar, kišu - sve je išlo u naš gol. Primili smo dva gola iz prekida, kod trećeg je bio čist prekršaj nad našim golmanom, ali sad je sve to iza nas. Čestitam Borcu na zasluženoj pobjedi, baš zbog prvo poluvremena. U drugom poluvremenu smo imali inicijativu, neke šanse i smatram da smo zaslužili bar jedan gol. Međutim, utakmica je riješena u prvom poluvremenu, tako da ovo moramo zaboraviti, od sutra se okrenuti novoj utakmici, jer već za sedam dana igramo ovdje protiv Posušja. I u najavi utakmice rekao sam da je Borac superioran u ligi i da mi imamo velike probleme sa rosterom. Ali, nemam zamjerki za moje igrače. Ovo su bili nenormalno loši uslovi za igru i bilo bi mi žao da se igrači Borca ili Sloge razboli, a imamo već bolesnih", poručio je Jagodić.

Sloga je doživjela prvi domaći poraz u sezoni, nakon čega ima 50% uspješnosti u sezoni. U 16 utakmica Dobojlije su upisale po osam pobjeda i poraza. Borac ostaje lider sa 39 bodova, odnosno čak 12 pobjeda i tri remija, uz samo jedan poraz, i to u uvodnom kolu od Željezničara.

Ovim su Banjalučani oborili klupski rekord, jer su već 15 prvenstvenih mečeva bez poraza.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC