• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Na terenu 'pun gas' - poslije ćemo se družiti!" Grahovac pred Slogu govorio o Jagodiću: Znamo se cijeli život!

Autor Dragan Šutvić

Kapiten Borca je u najavi meča sa Slogom Meridian govorio o svom bivšem treneru, a sada strategu Dobojlija.

 sloga borac srđan grahovac najava  Izvor: Facebook/FK Borac Banja Luka

Fudbaleri Borca će prije zimske pauze odraditi još tri gostovanja, a prvo je zakazano za subotu, kada će sa početkom u 16.00 časova u Modriči odmjeriti snage sa Slogom Meridian.

U najavi okršaja na stadionu "Dr Milan Jelić", kapiten crveno-plavih Srđan Grahovac osvrnuo se prvo na nedavni kup-susret Radnika i Borca u Hadžićima, koji je završen minimalnom pobjedom Banjalučana.

"Svaka čast momcima i kapa dole kako su odgovorili zadacima u kup-utakmici. Teški su tereni, teško je vrijeme, igrali su momci koji duže vremena nisu igrali, dobili su šansu u jednom takvom ambijentu i stvarno ja bih kao kapiten iskoristio priliku da im se zahvalim i čestitam", rekao je Grahovac.

Sloga Meridian je u dosadašnjem toku sezone upisala osam pobjeda, od čega sedam na domaćem terenu iz isto toliko utakmica.

"Nezgodan su protivnik, igraju stvarno odlično ovu polusezonu. Dobro poznajemo ekipu, lično jako dobro poznajem i njihovog trenera, dugo godina smo sarađivali uspješno. Imam dosta prijatelja tamo, pratio sam, stvarno su dobra ekipa. Napravili su jedan iskorak, vjerujem da su malo i njima porasle ambicije, ali gledamo sebe, imamo svoje ciljeve i u svakoj utakmici ciljamo nova tri boda. Idemo da pobijedimo i da ovu polusezonu uspješno privedemo kraju", istakao je Borčev kapiten.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

U slučaju pozitivnog rezultata, bio bi postavljen novi klupski rekord kada je riječ o nizu mečeva u prvenstvu bez poraza. Borac bi ih imao 15.

"Uvijek je lijepo kad se obori neki rekord, ali imamo bitniji cilj od toga. Ulazimo u svaku utakmicu da pobijedimo i do sada se pokazalo, igrali kod kuće ili u gostima, da kod nas nema nekih promjena u pristupu i igri, tako da i u ovu utakmicu ulazimo kao do sada", nastavio je Grahovac, koji pohvalno govori o bivšem treneru Borca, a sada strategu Dobojlija Vladi Jagodiću.

"Meni je Jagodić bio prvi trener kad sam počeo da treniram ovdje u pjetlićima, poslije toga mi je bio i selektor u mladoj reprezentaciji. Zajedno smo ovdje osvojili i titulu, poznajemo se cijeli život. Imam visoko mišljenje o njemu, zahvalan sam na svemu što mi je prenio i što mi je pomogao u karijeri. Na terenu, ipak, 'pun gas', a poslije utakmice ćemo se pozdravljati i družiti", zaključio je Grahovac.

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Petak:

Velež - Sarajevo (18.00)

Subota:

Tuzla siti - Željezničar (13.30)
Sloga Meridian - Borac (16.00)

Nedjelja:

Posušje - Igman (13.00)
GOŠK - Široki Brijeg (19.45)

Ponedjeljak:

Zvijezda 09 - Zrinjski (13.00)



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ZA EVROPSKI BORAC

Tokom zime sastaviti tim za titulu i evropsku jesen. Dovesti kvartet Partizana: Saničanin, Živković, Pantić i Pavlović. Odigrati ozbiljne prijateljske. Aj Borac.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC