• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež i Sarajevo otvaraju 16. kolo Premijer lige BiH: "Rođeni" oslabljeni, Sarajevo u Mostar stiže po pobjedu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Derbi meč predstojećeg kola Premijer lige BiH na stadionu "Rođeni" u Mostaru odigraće Velež i Sarajevo u petak od 18 časova.

 velež sarajevo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Mečevi 16. kola Premijer lige BiH biće odigrani u rasponu od četiri dana, tačnije od petka do ponedjeljka, a predstojeću rundu otvoriće Velež i Sarajevo sutra od 18 časova.

Biće to duel ekipa iz samog vrha. Sarajevo je trenutno na trećem mjestu sa 30 bodova, šest manje od vodećeg Borca, dok je Velež plasiran stepenicu niže, sa 26 bodova.

U ovaj meč Mostarci ulaze silno oslabljeni, jer im fali veliki broj povrijeđenih igrača, kao i Gulijašvili, koji je na pozajmici iz Sarajeva, zbog čega nema pravo nastupa na ovom meču.

"Ofanzivno su jako dobri. Ne znamo kako će početi, ali imaju širok kadar, nije to samo jedanaest igrača, tu su i kvalitetni igrači sa klupe. Imaju dobre igrače koji dolaze iz drugog plana. Utakmica protiv Zrinjskog je uzela danak. Dosta je bolesnih, koji nisu sto odsto spremni. Na sreću, roster je širok, ja vjerujem u svakog igrača, uključujući i najmlađe koje smo priključili iz omladinske škole", rekao je trener Veleža Dean Klafurić, koji na raspolaganju neće imati Džafića, Mahmića, Kranjca, Mlinarića, Hasanovića i Pršeša.

Tim Sarajeva, s druge strane, je u veoma dobroj formi. Na posljednja tri meča upisao je sedam bodova, pa će u Mostaru nastojati da iskoristi izostanke u taboru domaćih i nastavi uspješnu seriju.

"Velež je dobro posložena ekipa, a mi volimo da igramo utakmice u kojima se rival nadigrava s nama. Vjerujem da će utakmica biti dobra za navijače, koji će imati priliku da vide kvalitetnu igru. Znamo šta i kako raditi, imamo plan i siguran sam da ćemo dati sve od sebe što bi nas moglo nagraditi rezultatom", poručio je u najavi meča Simon Rožman, šef stručnog štaba "bordo" tima.

Problema sa sastavom imaju i u Sarajevu. Trako je suspendovan, dok su van stroja zbog povreda i dalje Zeljković, Duraković i Ziljkić.

U subotu su na programu dva meča, u nedjelju tri, dok kolo u ponedjeljak zatvaraju Zvijezda 09 i Zrinjski.

PREMIJER LIGA BIH - 16. KOLO:

Petak:

Velež - Sarajevo (18.00)

Subota:

Tuzla siti - Željezničar (13.30)
Sloga Meridian - Borac (16.00)

Nedjelja:

Posušje - Igman (13.00)
GOŠK - Široki Brijeg (19.45)

Ponedjeljak:

Zvijezda 09 - Zrinjski (13.00)



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC