• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moj otkaz traje dva mjeseca!" Rendulić o odlasku iz Zrinjskog: Kad mediji bruje, a klub se ne oglasi...

Autor Dragan Šutvić

Sada već bivši strateg Zrinjskog govorio je u jednom podkastu o smjeni.

 krunoslav rendulić o smjeni u zrinjskom Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Za prvog trenera "plemića" imenovan je praktično prije tačno godinu dana (30. novembar 2022.), a sa klubom je osvojio duplu krunu u BiH i izborio istorijski nastup u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Saradnja je okončana prije 15-ak dana, nakon ubjedljivog poraza od Veleža (3:0), koji je Mostarce udaljio od osvajanja jesenje titule.

Poslije 46 mečeva na klupi mostarskog kluba i 30 pobjeda rukovodstvo kluba odlučilo je da mu se zahvali na saradnji, a u podkastu Tribina hrvatski stručnjak govorio je o smjeni.

"Prvi put se nešto tako spremalo prije dva mjeseca kada smo izgubili od Posušja. Tada je moglo da se nasluti da stvari ne idu u pozitivnom smjeru. Kada novine počnu da bruje da vam se sprema otkaz, a klub ne stane iza vas glasnim saopštenjem i kaže nije tako, onda je jasno odakle vjetar duva. Moj otkaz traje već dva mjeseca", rekao je između ostalog Rendulić, istakavši da vjeruje da je postao žrtva svog uspjeha.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

"Letvica je podignuta visoko, naravno da ljudi u svemu tome postaju i nerealni. Svi smo to pomalo, ali treba sagledati priču i donijeti zaključak na realnim osnovama. Mi smo drugi u prvenstvu, jako dobre partije pružali u Evropi. Nije lako voziti paralelno dva kolosijeka. Nastupamo u grupi koja je vrijedna Lige šampiona i od početka Zrinjski je tu uljez. AZ, Aston Vila i Legija su kvalitetom iznad nas, posebno je to Aston Vila", istakao je Rendulić, dodavši o evropskim rivalima:

"Klub nije imao takav tim u posljednjih 15 godina, trenutno su na poziciji koja vodi u Ligu šampiona. AZ je trenutno treći u Holandiji, Legija je najbolja u Poljskoj. Mi smo u takvoj konkurenciji bili konkurentni u svim utakmicama, ispisali ihistorijsku utakmicu protiv AZ Alkmara, bili konkurentni protiv Aston Vile u Birmingemu jer smo do posljednjih sekundi imali bod u rukama. Utakmica protiv Legije bila je 50:50. Poništen nam je i, čini se, regularan gol. Pitanje kako bi taj meč završio, a po prikazanom morali smo da pobijedimo. U Poljskoj su nas koštale greške, ali to i jeste razlika nas i u Evropi", istakao je sada već bivši strateg Mostaraca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC