• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rendulić nakon evro-poraza Zrinjskog u Varšavi: Teško je vratiti se nakon 2:0 protiv ekipe kao što je Legija!

Autor Dragan Šutvić

Strateg "plemića" odjavio je meč u Poljskoj.

 legija zrinjski izjava krunoslava rendulića Izvor: Leszek Szymanski/PAP

Ekipa Zrinjskog je ponovo poražena od Legije na evropskoj sceni.

Poljski predstavnik u grupnoj fazi Konferencijske lige trijumfovao je nad Mostarcima rezultatom 2:0, a oba pogotka je postigao u prvom dijelu (14. i 30. minut) i praktično trasirao put ka trećem trijumfu u ovoj grupi.

"Moram da čestitam Legiji na zasluženoj pobjedi, iskoristili su naše dvije greške u prvom poluvremenu, postigli dva gola i to je na kraju presudilo. Mislim da smo odlično ušli u utakmicu, kako smo i najavljivali. Nismo došli da se branimo, došli smo da igramo otvoreno. Nažalost, taj prvi gol nas je presjekao i ja bih rekao da je usmjerio utakmicu. Još jedna greška poslije toga i teško je vaditi se u drugom poluvremenu protiv tako kvalitetne ekipe kao što je Legija. Ipak, u drugom poluvremenu smo pokazali da možemo da igramo i da smo bili dobri u posjedu ponovo. Nekako su obje utakmice bile 'al pari', ali obje utakmice smo izgubili", rekao je poslije utakmice za TV Arena sport trener mostarskog tima Krunoslav Rendulić. 

Njegovi igrači su kontrolisali utakmicu u prvih 15-ak minuta.

"Od početka smo počeli da napadamo, izašli smo jako visoko. Pritiskali smo njihovu posljednju trojku, to je jako dobro funkcionisalo do tog gola. Jednostavno iz prvog udarca dobijete gol i onda ste poremećeni, teško se vratiti, ali uspjeli smo da uspostavimo ravnotežu, a onda ponovo primimo gol iz prekida, iz penala. 2:0 protiv ekipe kakva je Legija teško je nadoknaditi u drugom poluvremenu", istakao je Rendulić, koji je bio saglasan sa novinarom TV Arena sport da ekipi kao što je Zrinjski nedostaje evropskog iskustva.

Izvor: Leszek Szymanski/PAP

"Ja bih rekao da da. Legija svake godine igra u Evropi – nekad je to Liga šampiona, nekad Liga Evrope, nekad Konferencijska liga, ali generalno svake godine imaju puno evropskih utakmica. To se, naravno, osjeti u njihovoj igri. Mi još uvijek nismo na tom nivou, ali smo na dobrom putu i nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i da ćemo sljedeće godine biti još bolji i konkurentniji", zaključio je Rendulić.

Do kraja takmičenja u grupnoj fazi Konferencijske lige Zrinjski će još gostovati AZ Alkmaru (30. novembar) i ugostiti Aston Vilu (14. decembar).



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC