• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski otputovao u Varšavu po pobjedu! "Ne idemo tamo da potrošimo vrijeme, znamo svoje ciljeve!"

Autor Dragan Šutvić

Mostarci se u četvrtak uveče sastaju sa Legijom.

 legija zrinjski najava rendulić bilbija  Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog u četvrtak uveče gostuju Legiji u četvrtom kolu Konferencijske lige (18.45).

Mostarci su u prošlom kolu poraženi na domaćem terenu od Poljaka (1:2), kojima žele da se revanširaju u Poljskoj i "zakuvaju" borbu za plasman u nokaut fazu.

"Atmosfera je dobra, kao i uvijek. Imamo problema oko sastava, Hrvoje Barišić odavno nije sa nama, isto tako ni Mario Tičinović nije uspio da se oporavi i ne konkuriše za ekipu. Ostali su svi zdravi, spremni. Naravno da ne idemo tamo samo da potrošimo vrijeme, naše ambicije su jasne – odigrati dobro, pružiti jako kvalitetnu igru i idemo na pobjedu, to je jasno", poručio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić pred polazak u Varšavu, osvrnuvši se na prethodni meč sa poljskim velikanom.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

"Centimetri su odlučivali o tome ko će pobijediti, na našu žalost ostali smo kratkih rukava. Očekujem da će utakmica u Varšavi biti drugačija nego u Mostaru jer Legija igra pred svojim navijačima, biće pun stadion, sigurno će pokušati da iskoriste tu pozitivnu energiju. Na nama je da odgovorimo na adekvatan način, suprotstavimo se jasnim planom kako bismo pružili dobru igru i upisali pobjedu."

Između dva okršaja sa Zrinjskim, Legija je na tri meča u domaćim takmičenjima upisala dvije pobjede i poraz.

"Pogledao sam sve te utakmice. Legija ima standardizovanu ekipu, 15 ili 16 imena se tu stalno vrti. Kvalitetna su ekipa koja očekuje više, pogotovo što se tiče domaće lige gdje su šesti, tu im ne ide sve kako treba. U Konferencijskoj ligi su prvi, imaju svoju matematiku, ali je imamo i mi, tako da mislimo da je ova utakmica prelomna za prolazak dalje. Ako je riješimo u svoju korist, mislim da imamo šanse da prođemo dalje", rekao je Rendulić, čija ekipa će imati priliku da igra pred vatrenim poljskim navijačima.

"Sigurno će to biti jedno lijepo iskustvo, dobro za igrati, sigurno da ćemo i mi uživati u toj atmosferi. Manje-više cijeli stadion će biti protiv nas, ali vjerujemo da će biti i naših navijača koji će dati podršku ekipi. Radujemo se utakmici, očekujem da se predstavimo na najbolji moguči način, pa šta bude biće."

Izvor: Facebook/HŠK Zrinjski

Kapiten Nemanja Bilbija postigao je u Mostaru vodeći gol protiv Poljaka, ali nije to bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

"Jedna jako dobra utakmica sa naše strane, međutim ekipa Legije, koja je jako dobra, iskoristila je našu nepažnju u drugom poluvremenu. Moraćemo da budemo usredsređeni na sitne detalje, evropske utakmice to ne trpe. Možda je u polju djelovalo da su slabiji od AZ Alkmara i Aston Vile, ali Legija je velika ekipa u Poljskoj, veliko ime i sav respekt prema njima", rekao je predvodnik sadašnje generacije Mostaraca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC