• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka Jović rešeta kao preporođen! Srbin odveo Milan u četvrtfinale Kopa Italije (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski napadač Luka Jović je nastavio seriju golova i osigurao plasman Milana među osam najboljih u ovogodišnjem izdanju Kopa Italije.

 Milan - Kaljari Kopa Italija Luka Jović video Izvor: Gianluca Ricci/IPA Sport/ipa-age / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luka Jović je opet onaj stari!

Od početka decembra, Luka Jović je postigao pet golova, što je najviše od svih fudbalera u italijanskoj Seriji A.

Uključujući večerašnja dva protiv Kaljarija na "San Siru" u osmini finala, koja su osigurala plasman u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja Italije

MILAN - KALJARI 4:1 (2:0)

Prije golova protiv Kaljarija, 26-godišnji centarfor iz Bijeljine bio je strelac i mečevima Serije A protiv Frozinonea, Atalante i Salernitane. Ti mečevi i hici bili su uvod u njegov još raspucaniji nastup u utorak uveče.

U 29. minutu primio je na ivici peterca perfektnu loptu Tea Ernandeza sa lijeve strane i lako matirao Borisa Radunovića, a onda je u 42. minutu šutirao u srpskog golmana, ali je on loše intervenisao i lopta je završila u mreži gostiju sa Sardinije.

Čekao je Milan Luku Jovića od ljetos, 10 mečeva ga je istrpio bez pogotka, a onda je Srbin u posljednjih mjesec dana proigrao.

Ako ovako nastavi da koristi šansu kod Stefana Piolija, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi opet će morati da ga uzme u obzir kada na proljeće bude okupljao "orlove" na pripremnim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj (14. jun - 14. jul).

Luka je bio dio tima na prethodna dva velika turnira, na Mundijalima u Rusiji i Kataru, a uz ovakvu golgetersku formu u Milanu, mogao bi da izbori svoje mjesto i na istorijskom nastupu srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu - prvom u ovom vijeku.

Pogledajte golove

U nastavku je Čaka Traore samo potvrdio pobjedu i prolaz u četvrtfinale u kojem će "rosoneri" igrati protiv boljeg iz duela između Atalante i Sasuola, koji je na rasporedu u srijedu.

Izabranici Klaudija Ranijerija su do kraja uspjeli da u 88. minutu postignu počasni pogodak, a strelac je bio Zito Luvumbo, kojeg je lopta pogodila, promijenila smjer i prevarila golmana Milana. Ipak, domaćin je u sudijskoj nadoknadi - tačnije Rafael Leao je postigao i četvrti pogodak za ubjedljiv trijumf milanske ekipe - 4:1.

KOPA ITALIJA

Osmina finala

Milan - Kaljari 4:1 (2:0)
/Jović 29, 42, Traore 50, Leao 90+2 - Luvumbo 88/

Srijeda

Atalanta - Sasuolo (18.00)
Roma - Kremoneze (21.00)

Četvrtak

Juventus - Salernitana (21.00)

Ranije odigrano

Inter - Bolonja 1:2
Napoli - Frozinone 0:4
Fiorentina - Parma 3:2
Lacio - Đenova 1:0

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC