• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlahoviću, našao si sebe i izašao iz njegove sjenke: Dušanu htjeli da vide leđa, a sada su mu konačno priznali

Nižu se pohvale Italijana na račun Dušana Vlahovića. Da li je i dalje pitanje da li je bolji od Romelua Lukakua?

 Italijanski mediji o Dušanu Vlahoviću Izvor: Giuseppe Maffia / imago sportfotodienst / Profimedia

Dušan Vlahović donosi pobjede Juventusu i dokazuje svima - nije bila greška što nije otišao u zamjenu za Romelua Lukakua! Srpski golgeter zablistao je u dresu "Stare dame" i minulog vikenda, kada je pogodio za trijumf protiv Salernitane, kao što je prethodno donio pobjedu i protiv Fronizonena, asistirao za pobjedu protiv Rome (1:0), dao gol za remi u derbiju protiv Intera (1:1)...

Vlahović je ove sezone dao sedam golova, uz dvije asistencije tako je jednom zauvijek raspršio stavove da je Juventus zaista prošlog ljeta trebalo da ga "trampi" za Romelua Lukakua i da ga pošalje u Čelsi. U Londonu su razmatrali tu ideju, dio navijača Juventusa je smatrao da se snažni Belgijanac bolje uklapa u fudbal trenera Maksa Alegrija, ali je Srbin ostao tu i ostao je uporan. Iako je Lukaku takođe efikasan u dresu Rome i dao jer 14 golova ove sezone (osam u Seriji A), ipak je Juventus napravio pravi potez i to je konstatovao i novinar "Gazete delo Sport", Đovani Albanese.

"Vlahović je izašao iz Lukakuove senke. I pronašao je sebe", naslov je teksta u kojem se analizira sjajna forma srpskog napadača. "Malo toga promijenjeno je kod Vlahovića u odnosu na prošlo ljeto, Ipak, bilo je to dovoljno da garantuje Juventusu pouzdanog centarfora - igrača na kojeg može da se osloni, koji će biti tu da iznese teret kada je neophodno. Poslednji Srbinov gol protiv Salernitane vredan je tri zlatna poena, kao i bodovi protiv Frozinonea. I nije u pitanju da su mu vredni nastupi protiv malih timova. Juventusova 'devetka' prekinula je golgeterski post u Derbiju Italije protiv Intera i ostvarila ključnu asistenciju u direktnom okršaju protiv Rome. Ukratko, sve je jasnije da Vlahović postaje taj dragocjeni dio koji u Juventusu može da napravi razliku".

Podsjetimo, Juventus je mogao da dobije Lukakua da je Čelsi potpisao Vlahovića i doplatio 40 miliona evra. To je bio uslov da se dogodi "trejd", a nije bila mala želja torinskog velikana da potpiše Belgijanca, koji je u Italiji već donio titulu Interu i nije imao tim. Međutim, Čelsi je to odbio, postojala je opcija da Lukaku ode u Saudijsku Arabiju, ali je na kraju ipak završio kod Žozea Murinja, u Romi. I djeluje da u ovoj priči nema gubitnika, jer je i na Olimpiko stigla gol-mašina, kao što je i u Juventusu proradila.

Naravno, to je jako važna vijest i za srpski fudbal, jer na početku godine Evropskog prvenstva Srbija stvarno ima napadača koji na najvišem nivou pogađa i blista iz nedjelje u nedjelju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC