• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se desilo Zvezdinom najskupljem napadaču: Čitao je, pratio...

Jedan od najskupljih igrača u istoriji srpskog fudbala dobija novu priliku za dokazivanje - Šerif Endiaje će moći da se pokaže pred Vladanom Milojevićem.

 Šerif Endiaje ostaje u Zvezdi Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je prozivkom na stadionu "Rajko Mitić" počela pripreme pod komandom starog-novog trenera Vladana Milojevića. Iskusni stručnjak neće dobiti mnogo novih igrača tokom januara, a prioritet će biti da od fudbalera koji su već u klubu napravi kompaktnu cjelinu. U skladu sa tim je i uklapanje Šerifa Endiaja u tim... A jesenas se to činilo kao strašno težak posao, bez obzira na to što je došao za čak četiri miliona evra obeštećenja.

Barak Bahar je imao ogromnih problema da stvori tim od skupocjenog igračkog kadra koji je imao na raspolaganju, a "bubice" Šerifa Endiaja pojavile su se u finišu jesenjeg dijela sezone. Nakon što se obrukao protiv Čukaričkog, pa nedjeljama "postio" u Superligi i promašio dvije odlične šanse u prvih pet minuta meča u Bernu, Senegalac je napravio skandal. Sklonio je sve fotografije u crveno-bijelom dresu sa svojih profila na društvenim mrežama i otpratio klub na Instagramu - što je kasnije ispravio. Djelovalo je u tim trenucima da je njegova epizoda u Beogradu završena, ali je to demantovano početkom januara.

Prethodnih nedjelja pričalo se da Zvezda pokušava da se dogovori sa turskom Adanom da "uzme nazad" snažnog napadača. Kako je Šerif u sezoni već igrao za dva kluba, srpski šampion ne bi mogao da ga proda u neku treću ekipu, odnosno on ne bi mogao da nastupa za nju. Adana, po riječima Zvezdana Terzića, trenutno nije opcija.

"Za sada ne postoji šansa da se Šerif Endiaje vrati u Tursku", rekao je pred medijim Zvezdan Terzić i dodao: "Pričali smo sa Milojevićem, njegova želja je da Šerif ostane. Radiće se sa njim na psihološkom planu. Tokom jeseni mu je bila potpuno razbijena glava. Više se bavio šta mu pišu po forumima i društvenim mrežama. Palo mu je samopouzdanje. Ovo što je pokazao tokom jesenjeg dijela nije Šerif Endiaje na čijem je dolasku insistirao Barak Bahar. To je napadač koji je u Turskoj na 95 utakmica, dao 37 golova. Dakle, u jačoj ligi. Možda mu je trebalo da se adaptira. On je pod ugovorom i za sada je situacija da ostaje."

Blag je bio aktuelni srpski šampion kada je istolerisao "gluposti" senegalskog napadača, pa je umjesto izbacivanja iz tima Šerif dobio priliku da se iskupi. Pokušao je to da uradi na "vječitom derbiju" u Humskoj gdje je bio jedini Zvezdin strijelac u porazu, iako je rovit ušao u meč, ali će morati bolje. Kako sada stvari stoje, Jovan Mijatović ostaje u klubu, a Zvezda želi i Uroša Sremčevića. Mladi srpski fudbaleri neće oklijevati da mu "otimaju" minute tokom prolećnog dijela sezone, bez obzira na sistem igre koji će Vladan Milojević forsirati.

"Ne volimo da pričamo o igračima koje nismo završili. Ja sam se već izrazio da je Sremčević jedan od najboljih napadača koje je Srbija imala posljednjih nekoliko godina. Interesantan je za Zvezdu, ali vidjećemo da li će doći. Sad smo pričali sa Milojevićem, u kojoj formaciji može da igra, može i zajedno sa Mijatovićem", rekao je Zvezdan Terzić, ali nije detaljnije otkrivao planove Vladana Milojevića.

O tome kakvu će minutažu imati u proljećnom dijelu sezone novi trener Crvene zvezde odlučiće tek nakon odrađenih priprema, na koje Šerif Endiaje kasni. On će se vjerovatno saigračima priključiti tek na Kipru, ali će biti sasvim dovoljno vremena da ljude u klubu ubijedi u svoje kvalitete. Doduše, ovo mu je vjerovatno posljednja šansa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC