• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljušte milioni u Partizanu! Još jedan transfer, odlazi i vojnik crno-bijelih, otkriveno ime kluba

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli "Đenaro Gatuzo" odlazi!

 Kristijan Belić prešao u AZ Alkmar Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizanov fudbaler Kristijan Belić odlazi u AZ Alkmar za četiri miliona evra, objavio je "Telegraf". Crno-bijeli defanzivni vezista napustiće tim Igora Duljaja kao i defanzivac Mihajlo Ilić, koji će preći u Bolonju, a očekuje se i rješavanje statusa brazilskog centarfora Mateuša Saldanje.

Za razliku od Ilićevog transfera, pri Belićevoj prodaji Partizan će zaraditi polovinu iznosa, dva miliona evra, dok će preostala dva miliona biti uplaćeno na račun Čukaričkog, njegovog prethodnog kluba, iz kojeg je prešao u Humsku 2022. godine.

Belić je nazivan i Partizanov "Đenaro Gatuzo", po ugledu na nekadašnjeg srčanog italijanskog vezistu. Sin je Dušana Belića, nekadašnjeg fudbalera i rođen je u belgijskom Sent Trudenu 2001, gdje je njegov otac igrao devet godina za istoimeni tim. Fudbal je počeo da trenira u Kanadi, u "Belim orlovima", potom je učio da igra u školama OFK Beograda i Vest Hema (2015-19) i Olkimpijakosa, u kojem je ušao u seniorski fudbal 2019. godine. U Čukaričkom se afirmisao u sezoni 2021/22, a potom je prešao u Humsku i apsolutno opravdao očekivanja.

Ispostaviće se da je njegov oproštajni meč u Partizanu bila pobjeda u 171. "vječitom" derbiju, kojim su crno-bijeli kao prvoplasirani dočekali zimsku pauzu. Od Belićevog i Ilićevog transfera, Partizan će zaraditi 6,5 miliona evra, a ostaje da se sačeka i rasplet situacije oko Mateuša Saldanje, čija bi prodaja učinila zaradu crno-bijelom većom od 10 miliona evra tokom ove zime.

AZ Alkmar, budući Belićev klub, trenutno je četvrti na tabeli holandskog prvenstva, a trener je englesko-holandski stručnjak Paskal Jansen (50), koji vodi tim od 2020. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC