• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin biser odlazi u Premijer ligu! Od Stankovića i Drulića na "Marakani" čekaju ovakav transfer svog djeteta

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bek crveno-bijelih odlazi u Englesku, u redove bivšeg prvaka Evrope!

 Kosta Nedeljković prelazi u Aston Vilu Izvor: Bane T. Stojanovic/ATAIMAGES

Crvena zvezda prodaje desnog beka Kostu Nedeljkovića engleskom velikanu Aston vili za čak devet miliona evra, objavio je "Mozzart sport". Ostalo je samo da upravni odbor prihvati ponudu koja se ne odbija i kakva nije često stizala u Ljutice Bogdana prethodnih godina! Takođe, Nedeljković će poslije potpisa ostati u Zvezdi do kraja sezone na pozajmici.

Kosta Nedeljković afirmisao se ove sezone pod vođstvom izraelskog trenera Baraka Bahara, kome afirmaciju mladih igrača, Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, niko ne može osporiti. Dok se iščekivalo da Mijatović prvi ode ili dogovori transfer, to će ipak uraditi Nedeljković, kome mnogi predviđaju i mjesto u "A" reprezentaciji ovog proljeća, a možda i na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj!

Zvezda bi "izlaznim" transferom od devet miliona evra ostvarila jednu od najvećih prodaja posljednjih decenija. Marko Grujić prodat je Liverpulu u sezoni 2015/16 za sedam miliona evra, Strahinja Eraković Zenitu prošlog ljeta za osam miliona, a sada je Nedeljković postao najskuplji Zvezdin đak još od prodaja Dejana Stankovića Laciju (12,3 miliona evra) i Gorana Drulića Saragosi (13 miliona evra), na prelazu 20. i 21. vijeka.

Kosta Nedeljković ima 18 godina, visok je 184 centimetara, igra na poziciji desnog beka i rođen je u Smederevu. Za crveno-bijele odigrao je 18 utakmica u prvom timu i ostvario dvije asistencije, a imao je značajnu minutažu i u Ligi šampiona, gdje je nastupio na četiri utakmice. Đak je kluba sa "Marakane" i jedan od najboljih "diplomaca" Zvezdine omladinske škole posljednjih godina. Aston vila je to prepoznala i po svemu sudeći od ljeta će mu pružiti šansu u Premijer ligi, najjačoj na svijetu.

Trener Partizana Igor Duljaj nedavno je izjavio da je Darijo Srna, trenutno direktor Šathjora iz Donjecka, na nedavnom 171. "vječitom" derbiju zapisao nekoliko imena i da je Nedeljkovićevo na tom spisku. Međutim, po svemu sudeći njega karijera neće odvesti istočno, već na Ostrvo, u najatraktivnije klupsko takmičenje na svijetu uz Ligu šampiona.

"Zapisao je imena trojice igrača, nisam rekao da li su zainteresovani ili su poslali ponudu. Tu je i fudbaler Zvezde, bek Nedeljković. Ako ne zaboravimo da je lijevi bek Zvezde već u Šahtjoru (Azarov), kupili su ga prije par mjeseci", rekao je tada Duljaj. Manje od mjesec dana kasnije, sasvim je jasno najavljeno gdje će Nedeljković nastaviti karijeru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC