• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi osvojio nagradu, a Srbima nije prvi! Ovako su Piksi i Tadić glasali za najboljeg na svijetu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić nisu birali Lionela Mesija.

 Lionel Mesi najbolji fudbaler svijeta - Stojković i Tadić nisu glasali za njega Izvor: MN Press/Youutbe/adidas Football/printscreen

Argentinski fudbaler Lionel Mesi proglašen je za najboljeg fudbalera svijeta u 2023. godini, na svečanoj ceremoniji održanoj u Londonu. FIFA je izabrala da slavni Tjeri Anri vodi program i pročita ime najboljeg igrača za prethodnu godinu, izabranog na osnovu glasova selektora, kapitena i sportskih novinara sa svih krajeva sveta! Naravno, ljude u Srbiji najviše zanima kako su glasali selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten nacionalnog tima Dušan Tadić!

Zanimljivo, ni kod jednog od njih dvojice Mesi nije zauzeo prvu poziciju! Selektor Stojković dodelio je pet poena norveškom fudbaleru Erlingu Holandu koji je na kraju bio bodovno poravnat sa Mesijem, tri poena je dobio Kilijan Mbape, a jedan bod otišao je Rodriju, još jednom igraču Mančester sitija. Dušan Tadić je na prvo mjesto stavio Kevina de Brujnea, drugo mjesto zauzeo je Lionel Mesi, a na trećem se našao Kilijan Mbape.

Nagradu za najboljeg fudbalera na svijetu FIFA dodjeljuje od 2016. godine, a Lionel Mesi je rekorder sa tri osvojena priznanja. Argentinski fudbaler je 2019, 2022. i 2023. godine bio najbolji na planeti, 2016, 2017. i 2021. godine završio je na drugoj poziciji, a 2020. godine je završio trećeplasiran.

Pored njega su nagradu po dva puta osvajali Kristijano Ronaldo i Robert Levandovski, dok je jednom Luka Modrić bio najbolji fudbaler svijeta po FIFA izboru. Do drugog mesta na listi stizali su dva puta Kristijano Ronaldo, Kilijan Mbape koji je ove godine završio na trećem mjestu, ali i Virdžil van Dajk i Erling Holand. U dosadašnjim izborima treću poziciju su uspjevali da zauzmu pomenuti Ronaldo i Mbape, zatim dva puta Mohamed Salah i po jednom Antoan Grizman, Nejmar i Karim Benzema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC